Χίος, Σάββατο 8 Αυγούστου

Ανακαίνιση Κουζίνας

Ποια είναι η προετοιμασία που θα πρέπει να κάνεις πριν ξεκινήσεις
Τετ, 29/07/2020 - 15:42
Ποια είναι η προετοιμασία για την ανακαίνιση κουζίνας

Η κουζίνα αποτελεί έναν από τους χώρους του σπιτιού που χρησιμοποιείται συχνά μέσα στην ημέρα για προετοιμασία γευμάτων. Επιπλέον είναι ένας χώρος που ταλαιπωρείται αρκετά και για τον λόγο αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή. Η ανακαίνιση κουζίνας σας δίνει τη λύση σε αυτό και μπορεί να αφορά ολική η μερική αλλαγή του χώρου.

            Στις περισσότερες περιπτώσεις η ανακαίνιση γίνεται για αισθητικούς λόγους με σκοπό την αναβάθμιση του χώρου. Ενώ πολλοί είναι και οι ιδιοκτήτες που επιλέγουν να ανακαινίσουν την κουζίνα τους ώστε να τη κάνουν πιο λειτουργική και να επιδιορθώσουν προβληματικά σημεία.

            Αν λοιπόν σκέφτεστε να ανακαινίσετε την κουζίνα σας και ψάχνετε ιδέες και συμβουλές παρακάτω θα βρείτε ότι ακριβώς χρειάζεστε.

Ανακαίνιση κουζίνας τιμές

Οι τιμές στις ανακαινίσεις διαμορφώνονται από παράγοντες όπως το αν αφορά μερική ή ολική ανακαίνιση, η επιλογή ντουλαπιών, πλακιδίων, πάγκου αλλά και το είδος του δαπέδου.

Ενδεικτικά, σε ανακαίνιση κουζίνας τιμές ξεκινούν από τα 1.600 € - 2.000 € ανάλογα με τις εργασίες που θα χρειαστεί να γίνουν.

Από τι επηρεάζεται η τιμή στις ανακαινίσεις κουζίνας;

Οι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή είναι τα υλικά που θα επιλέξετε καθώς και το αν πρόκειται για ολική ή μερική ανακαίνιση. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο παίζουν τα τετραγωνικά μέτρα της κουζίνας. Αν θέλετε να κάνετε οικονομία μπορείτε να ζητήσετε από τον επαγγελματία με τον οποία θα συνεργαστείτε να σας προμηθεύσει με τα υλικά, καθώς εκείνος θα μπορέσει να τα βρει σε πιο οικονομικές τιμές.

Σίγουρα, σε μια ανακαίνιση το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε είναι να βγείτε εκτός προϋπολογισμού. Για να αποφύγετε το ενδεχόμενο αυτό, καλό θα ήταν να προγραμματίσετε μια αυτοψία στο χώρο σας, ώστε να λάβετε μια ολοκληρωμένη προσφορά από το συνεργείο ανακαινίσεων.

Ποιες είναι οι πιο βασικές εργασίες;

Υπάρχουν πολλών ειδών εργασίες που μπορείτε να κάνετε ώστε να ανανεώσετε τη κουζίνα σας. Κύριοι στόχοι της ανακαίνισης είναι να γίνει πιο άνετη και λειτουργική.

Οι βασικές εργασίες που μπορείτε να κάνετε ώστε να το πετύχετε είναι:

 • Αλλαγή ντουλαπιών κουζίνας
 • Αλλαγή πάγκου κουζίνας
 • Αντικατάσταση δαπέδου
 • Κατασκευή ραφιών
 • Αλλαγή κουφωμάτων
 • Βάψιμο τοίχων
 • Τοποθέτηση πλακιδίων
 • Υδραυλικές εργασίες
 • Ηλεκτρολογικές εργασίες

 

Πόσο διαρκούν οι εργασίες;

Η διάρκεια της ανακαίνισης διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση. Ωστόσο, μια κλασσική ολική ανακαίνιση μπορεί να διαρκέσει από 1 εβδομάδα έως και 1 μήνα. Μετά από μελέτη του χώρου, οι επαγγελματίες θα είναι σε θέση να σας δώσουν ένα λεπτομερές χρονοδιάγραμμα για τις εργασίες.

Τι πρέπει να προσέξω στην ανακαίνιση κουζίνας;

Οι ανακαινίσεις περιλαμβάνουν πλήθος λεπτομερειών στις οποίες πρέπει να δοθεί προσοχή. Πιο συγκεκριμένα, αν θέλετε να κάνετε πιο λειτουργικό το χώρο σας πρέπει να προσέξετε τα εξής:

Σωστή διαρρύθμιση του χώρου

Είναι σημαντικό να οργανώσετε το χώρο σας έτσι όπως σας βολεύει ώστε να είναι λειτουργικός και άνετος. Μη διστάσετε να πάρετε και τη γνώμη των επαγγελματιών, η οποία σίγουρα θα σας φανεί χρήσιμη.

Επιλογή κατάλληλων χρωμάτων

Το λευκό χρώμα δεν ενδείκνυται για χώρους όπως η κουζίνα καθώς οι λεκέδες  φαίνονται έντονα πάνω σε αυτό.

Υλικά βάση του προϋπολογισμού

Η επιλογή των υλικών που θα τοποθετηθούν στον ανανεωμένο χώρο πρέπει να γίνεται πάντα με βάση τον διαθέσιμο προϋπολογισμό ώστε να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως.

Σωστός φωτισμός κουζίνας

Η κουζίνα είναι ένας χώρος που πρέπει να φωτίζεται καλά. Για τον λόγο αυτό καλό είναι να μη περιοριστήτε σε μία πηγή φωτός, αλλά σε περισσότερες που θα σας εξασφαλίσουν το κατάλληλο φωτισμό.

Εξοικονόμηση χώρου με ντουλάπια

Σε μια κουζίνα, ο αποθηκευτικός χώρος δεν είναι ποτέ αρκετός. Πρέπει να εκμεταλλευτείτε οποιαδήποτε πιθανότητα αποθηκευτικού χώρου που υπάρχει στην ανακαίνιση κουζίνας. Έτσι, θα καταφέρετε να οργανώσετε καλύτερα τα σκεύη σας και τα υπόλοιπα πράγματα που έχετε στη κουζίνα σας.

Γιατί να επιλέξω το myConstructor για ανακαίνιση κουζίνας;

Στην πλατφόρμα μας θα βρείτε εξειδικευμένα συνεργεία για ανακαινίσεις κουζίνας ή και άλλων χώρων. Οι συνεργάτες μας έχοντας αναλάβει πολλές περιπτώσεις ανακαινίσεων μπορούν να σας εγγυηθούν για το αποτέλεσμα.

Σχετικά Άρθρα

Στην αναμονή άλλα 13,5 εκατομμύρια για επιλαχόντες
Παρ, 07/08/2020 - 14:54

 540 επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις στο Βόρειο Αιγαίο, με δημόσια δαπάνη 32,5 εκατομμύρια ευρώ, τυγχάνουν χρηματοδότησης, σύμφωνα με τους πίνακες αποτελεσμάτων που αναρτήθηκαν χθες, και αφορούν την έναξη υποψηφίων στο υπομέτρο 4.1 «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι υποψήφιοι ήταν υπερδιπλάσιοι και συγκεκριμένα 1.249, όμως όπως ενημερώνει ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου από αυτούς 575 είναι επιλαχόντες και 134 απορρίφθηκαν, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να υπάρξει πρόσθετη οικονομική ενίσχυση στο συγκεκριμένο μέτρο από το υπουργείο, για να μπορέσουν να ενταχθούν και άλλες προστάσεις.

Ακολουθεί η αναλυτική ενημέρωση της περιφέρειας:

 

 1. εγκρίθηκαν και επιλέγονται για ενίσχυση 540 αιτήσεις υποψήφιων του υπομέτρου 4.1. «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 με συνολική δημόσια δαπάνη 32.517.886,39€

 

 1. εγκρίθηκαν αλλά δεν επιλέγονται για ενίσχυση (επιλαχόντες) 575 αιτήσεις υποψηφίων με συνολική δημόσια δαπάνη 33.201.447,58€ και έχουν δικαίωμα ενστάσεων  για επανεξέταση

 

 1. απορρίφθηκαν 134 αιτήσεις υποψηφίων

 

Από τα 45.122.197,00€ του υπομέτρου 4.1. «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης»  που έχουν εκχωρηθεί στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου, σε αυτή τη φάση έχουν δεσμευθεί τα 13.556.001 € για την κάλυψη των υποψηφίων που θα δικαιωθούν κατά  την αξιολόγηση των ενστάσεων.

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου έχει συνεχή  επικοινωνία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συνεχίζει τις προσπάθειες για την ανεύρεση περισσότερων διαθέσιμων πόρων για την κάλυψη όλων των υποψηφίων.