Χίος, Κυριακή 12 Ιουλίου

Εγκατάσταση Κλιματιστικού

Κάντε την εγκατάσταση παιχνίδι με τη σωστή προετοιμασία!
Δευ, 18/05/2020 - 13:35
Η εγκατάσταση κλιματιστικού είναι συνήθως μια σύνθετη υπόθεση την οποία πρέπει να αναλάβει επαγγελματίας ψυκτικός

Πολλά είναι τα νοικοκυριά που επιλέγουν το κλιματιστικό ως μέσο θέρμανσης και ψύξης. Ωστόσο, η εγκατάστασή του είναι συνήθως μια σύνθετη υπόθεση την οποία πρέπει να αναλάβει επαγγελματίας ψυκτικός. Είναι λοιπόν βασικό να βρείτε κάποιον έμπειρο ψυκτικό ώστε να κάνει σωστά την εγκατάσταση.

Κλιματιστικά σύγχρονης τεχνολογίας όπως τα inverter συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και το γεγονός αυτό τα κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή. Η σωστή εγκατάσταση κλιματιστικού συμβάλλει ώστε να έχει μέγιστη απόδοση με μικρό σχετικά κόστος.

Ποια είναι η τιμή για εγκατάσταση κλιματιστικού από επαγγελματία ψυκτικό;

 

Οι ψυκτικοί μπορούν να αναλάβουν πλήθος εργασιών που σχετίζονται με το κλιματιστικό. Πιο συγκεκριμένα οι τιμές για κάθε εργασία είναι:

 • Εγκατασταση air condition 9000-12000 btu από 49€
 • Εγκατάσταση air condition 18000 btu από 79€
 • Εγκατάσταση air condition 24000 btu από 109€
 • Συντήρηση air condition από 25€
 • Απεγκατάσταση air condition από 20€

Η τιμή περιλαμβάνει μέχρι και 2 μέτρα χαλκοσωλήνα, ενώ αν χρειαστείτε βάση στήριξης είναι συν 7€ η καθεμία.

Από τι εξαρτάται η τιμή τοποθέτησης κλιματιστικού;

 Οι κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν τη τιμή στην εγκατάσταση είναι η ισχύς του κλιματιστικού, δηλαδή το πόσα btu είναι, αλλά και αν χρειάζεται και απεγκατάσταση του προηγούμενου μηχανηματος, ώστε να τοποθετηθεί το νέο.

Τι περιλαμβάνει η προσφορά τοποθέτησης κλιματιστικού;

Τα κύρια σημεία για τη σωστή τοποθέτηση ενός κλιματιστικού είναι:

Προδιαγραφές Κατασκευής
 

Μελέτη σχεδίων και των λοιπών οδηγιών της συσκευής: Ένας έμπειρος ψυκτικός είναι σε θέση να καταλάβει τις ανάγκες της συσκευής αλλά και τις οδηγίες χρήσης, ακόμα και αν σε εσάς φαίνεται δύσκολο.

 

Σημείο Εγκατάστασης
 

Επιλογή του κατάλληλου σημείου για εγκατάσταση: το σημείο στο οποίο θα τοποθετηθεί το κλιματιστικό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην απόδοση του. O ψυκτικός μπορεί να σας προτείνει τη κατάλληλη θέση.

 

Σωληνώσεις

Σύνδεση σωληνώσεων: οι ψυκτικοί σωλήνες αλλά και ο σωλήνας της αποχέτευσης πρέπει να εγκατασταθούν με μεγάλη προσοχή. Ιδιαίτερα σημαντική είναι επίσης η σωστή ηλεκτρολογική σύνδεση της εσωτερικής μονάδας, καθώς σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να προκύψουν διαρροές νερού και μείωση της απόδοσης της συσκευής.

 

Εσωτερική & Εξωτερική Μονάδα

Εγκατάσταση εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας: η τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού είναι μια επικίνδυνη διαδικασία, η οποία απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις. Για τη καλύτερη απόδοση της συσκευής καλό είναι η δύο μονάδες να τοποθετούνται στο ίδιο ύψος.

Δοκιμή Ορθής Λειτουργίας
 

Δοκιμή και έλεγχος στεγανότητας: ο έλεγχος είναι αναγκαίος ώστε να διαπιστωθεί η σωστή λειτουργία του κλιματιστικού. Έτσι ο τεχνικός θα έχει πλήρη εικόνα για την απόδοση του κλιματιστικού.

Τι πρέπει να προσέξω για τη σωστή εγκατάσταση κλιματιστικού;

Η σωστή εγκατάσταση κλιματιστικού απαιτεί προσοχή σε κάποια συγκεκριμένα σημεία της διαδικασίας. Ένας έμπειρος ψυκτικός θα προσέξει αυτούς τους παράγοντες και έτσι θα έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα:

 1. Η εσωτερική μονάδα εγκαθίσταται λίγο πιο ψηλά από την εξωτερική, πάνω από τα κουφώματα.
 2. Η βάση στήριξης δεν πρέπει να τοποθετηθεί σε σημεία που περνούν καλώδια από τον τοίχο.
 3. Οι σωλήνες πρέπει να μονωθούν πριν από την εγκατάσταση.
 4. Η εξωτερική μονάδα πρέπει να αερίζεται και να μην είναι εκτεθειμένη στα καιρικά φαινόμενα.

 

Τι περιλαμβάνει το φύλλο εγκατάστασης κλιματιστικού;

 

Συνήθως, το φύλλο της εγκατάστασης συμπληρώνεται από τον τεχνικό που κάνε την εγκατάσταση κλιματιστικού και περιλαμβάνει:

 • Το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση κατοικίας του πελάτη
 • Το σειριακό αριθμό του κλιματιστικού
 • Την ημερομηνία τοποθέτησης
 • Ονοματεπώνυμο εγκαταστάτη
 • Τηλέφωνο επικοινωνίας ψυκτικού

 

Γιατί να επιλέξω το myconstructor για εγκατάσταση κλιματιστικού;

Στην πλατφόρμα μας θα βρείτε έμπειρους ψυκτικούς για οποιαδήποτε εργασία χρειαστείτε σχετικά με το κλιματιστικό σας. Οι συνεργάτες μας διαθέτοντας όλες τις εξειδικευμένες γνώσεις που απαιτούν αυτού του είδους οι εργασίες μπορούν να σας εξυπηρετήσουν άμεσα και πάντα με τα καλύτερα αποτελέσματα.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 09/07/2020 - 20:12

 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το InvestGR Forum φέρνει στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης τις ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα. H INTERAMERICAN είναι και φέτος μεταξύ των χορηγών, ενώ ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, θα συμμετάσχει σε πάνελ συνομιλητών με θέμα το ψηφιακό άλμα της Ελλάδος. Ο επικεφαλής της INTERAMERICAN θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει την επενδυτική εστίαση του οργανισμού, παράλληλα, στην καινοτομία της ψηφιακής τεχνολογίας και σε ανθρώπινους πόρους με νέες, ψηφιακές δεξιότητες. Είναι τομείς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του σχεδιασμού της εταιρικής στρατηγικής και της υλοποίησης του ψηφιακού και οργανωτικού - δομικού μετασχηματισμού της INTERAMERICAN, στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός σύγχρονου, αναπτυξιακά λειτουργικού επιχειρηματικού μοντέλου.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για τη δημόσια υγεία, το 3rd InvestGR Forum 2020: «Greece in the Pole Position - η Ελλάδα σε προνομιακή θέση αφετηρίας για τις ξένες επενδύσεις» θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και σε δύο περιόδους, στις 15-16 Ιουλίου και στις 8-9 Οκτωβρίου 2020. Στα τέσσερα πάνελ συζήτησης του Ιουλίου θα συμμετάσχουν πολιτικοί, CEOs εταιρειών, πανεπιστημιακοί και ειδικοί, οι οποίοι θα συζητήσουν θέματα όπως η ελκυστικότητα της Ελλάδος ως επενδυτικού προορισμού, το ψηφιακό άλμα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, η ελληνική καινοτομία και η έννοια του Σκοπού (Purpose) για το κράτος και τις εταιρείες. Επίσης, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας της ΕΥ Ελλάδος και του InvestGR Forum, θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν τα πρώτα ευρήματα της έρευνας της ΕΥ, «Attractiveness Survey: Ελλάδα 2020». Στην έρευνα αναμένεται να αποτυπωθούν, για πρώτη φορά μετά την έναρξη της υγειονομικής κρίσης, οι απόψεις της επενδυτικής κοινότητας για τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες της χώρας μας ως επενδυτικού προορισμού.

Επισημαίνεται ότι η INTERAMERICAN, με τη συμμετοχή της και φέτος στο ιδιαίτερου χαρακτήρα διαδικτυακό συνέδριο, δημιουργεί μια παράδοση συνεχούς παρουσίας στο κέντρο του προβληματισμού για τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Στο περυσινό InvestGR, ο κ. Καντώρος είχε υπογραμμίσει την υποσχόμενη δυναμική του ασφαλιστικού κλάδου στη χώρα μας, τονίζοντας ότι «προσφέρεται για μεσομακροπρόθεσμες επενδύσεις».

Το 3rd InvestGR Forum 2020: Greece in the Pole Position οργανώνεται από την PUBLIC AFFAIRS AND NETWORKS και πραγματοποιείται με την υποστήριξη και υπό την αιγίδα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Εξωτερικών και του ΣΕΒ, ενώ σημαντικά ΜΜΕ είναι χορηγοί Επικοινωνίας. Στρατηγικοί εταίροι του InvestGR Forum 2020 είναι οι EY Greece και JTI.

Για την παρακολούθηση του 3rd InvestGR Forum 2020, μπορείτε να εγγραφείτε εδώ: http://investgr.eu/en/home-conference-en