
Σωτήρια ήταν πέρσι για τα νοτιόχωρα η χρήση του νερού του φράγματος Κατράρη, όμως πέρα από την ποσότητα στην ποιότητα παρουσιάστηκαν προβλήματα λόγω της άσχημης οσμής του νερού, αποτέλεσμα της στασιμότητάς του.
Φέτος η ΔΕΥΑΧ επιδιώκει να δώσει λύση με την τοποθέτηση ανοιχτού ταχυδιυλιστηρίου - τύπου Ψαρόπετρας- στην περιοχή της Στενοχώνης, σε αγροτεμάχιο που αγοράζει (θέμα ημερών η υπογραφή των συμβολαίων αγοράς) από ιδιώτη.
“Είχαν κατασκευαστεί για το νερό που θα διοχετεύονταν στην ύδρευση δύο ταχυδιυλιστήρια όμως δεν έχουν επάρκεια να κάνουν απόσμηση του νερού και πέρσι παρόλο που χρησιμοποιήσαμε μεθόδους, όπως η χλωρίωση, δεν είχαμε τα επιθυμητά αποτελέσματα”, τόνισε ο κ. Τζιώτης αναφέροντας ότι γι’αυτό το λόγο τέλος Αυγούστου διεκόπη η υδροδότηση από τον Κατράρη που μπορούσε να δίνει καθημερινά 2.000 κ.μ. νερού.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ εκτιμά ότι αν όλα πάνε καλά με το διαγωνισμό που πρόκειται να γίνει για το ανοιχτού τύπου ταχυδιϋλιστήριο, από το καλοκαίρι το νερό που θα παρέχεται στην κατανάλωση και καλύπτει τους οικισμούς της Καλαμωτής, των Ολύμπων, των Μεστών και των Νενήτων, θα είναι καλό. Το έργο χρηματοδοτείται κατά 35% από το ΥΠΕΣ (απο χρηματοδοτήσεις που είχαν δοθεί πριν από χρόνια στο ΣΥΔΗΝΟΧ) και υπολογίζεται να φτάσει στα 200.000 ευρώ.

































