Ανοιχτό το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε προτάσεις της ΕΜΧ

Απάντηση σε αναφορά Μηταράκη
Τετ, 22/11/2023 - 18:38

Με απάντησή του προς τον Βουλευτή Χίου, Νότη Μηταράκη, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διαβεβαιώνει ότι θα παραμείνει ανοιχτό σε προτάσεις που κατατίθενται από τους παραγωγούς και τους κτηνοτρόφους, στο πλαίσιο της συνολικής αναμόρφωσης του γεωργοασφαλστικού συστήματος και της νομοθέτησης ενός νέου, εκσυγχρονισμένου και βελτιωμένου κανονισμού του ΕΛΓΑ.

 

Στην αναφορά που είχε καταθέσει ο κ. Μηταράκης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, παρουσίασε τα αιτήματα της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου για τις ενδεχόμενες αποζημιώσεις των μαστιχοπαραγωγών από φυσικές καταστροφές στο πλαίσιο της διαδικασίας τροποποίησης του περιεχομένου του Ειδικού Κανονισμού Ασφάλισης της Φυτικής Παραγωγής του ΕΛΓΑ.

 

Συγκεκριμένα, τα αιτήματα αφορούσαν στην επιμήκυνση της περιόδου κάλυψης της συλλογής της μαστίχας ως 15/10 και τη μείωση του ποσοστού σε 2%, βάσει του οποίου υπολογίζονται οι εισφορές προς τον ΕΛΓΑ.

 

«Το νομοσχέδιο προγραμματίζεται να κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή εντός των επομένων μηνών, κατόπιν διαβούλευσης με τους ενδιαφερόμενους φορείς. Στο πλαίσιο αυτής της διαβούλευσης λαμβάνονται υπ’ όψιν και αξιολογούνται όλες οι προτάσεις που κατατίθενται από παραγωγούς και φορείς τους, όπως η πρόταση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου», επισημαίνει στην απάντησή του το Υπουργείο.

Σχετικά Άρθρα