Χίος, Δευτέρα 1 Ιουνίου

Ανύπαρκτο το ενδιαφέρον για πετρέλαιο θέρμανσης

Στο 1,05 - 1,10 ευρώ /λίτρο η τιμή πώλησης, εκτιμά ο Πρόεδρος του Συλ. Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Χίου
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 11/10/2019 - 14:24

Πετρέλαιο θέρμανσης από την ερχόμενη Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, που θα ξεκινήσει η διανομή του θα υπάρχει, ενδιαφέρον δεν υπάρχει από τους καταναλωτές μέχρι στιγμής με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Πρατηριούχων Χίου, Ηλία Σαββάκη, να σημειώνει ότι από τα έως τώρα δεδομένα εκτιμάται ότι η τιμή διάθεσης θα είναι ανάλογη με πέρσι.

«Από 1,05 έως 1,10 ευρώ/λίτρο θα κυμανθεί η τιμή, αλλά με μεγαλύτερη ασφάλεια θα μπορέσουμε να πούμε τιμές από Δευτέρα», σχολίασε.

Επανέλαβε ότι όσο η φορολογία στα καύσιμα παραμένει υψηλή κι αν δεν υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης το γεγονός αυτό από μόνο του επιβαρύνει τις τελικές τιμές και καθιστά περιορισμούς στις αγορές των καταναλωτών, που αναζητούν τα τελευταία χρόνια εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης. Πάντως αν προχωρήσει άμεσα ο σχεδιασμός για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης, όπως είπε, αυτό θα βοηθήσει στην τόνωση της αγοράς. Βέβαια - συμπλήρωσε - πάντα υπάρχει το "εάν θα γίνει".

Προς το παρόν το ανύπαρκτο καταναλωτικό ενδιαφέρον ενισχύεται και από το γεγονός  ότι οι καιρικές συνθήκες είναι ακόμη καλές.

 

Σχετικά Άρθρα

Ο ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδης επιλύει τον γόρδιο δεσμό της ασφάλισης των εργατών γης
Δευ, 01/06/2020 - 18:08

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης κατόπιν συνεννοήσεως με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση με γνώμονα την επίλυση των ζητημάτων και την απλοποίηση των διαδικασιών για την απασχόληση των εργατών γης σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις προχώρησε στη διευθέτηση της ασφάλισης των μετακλητών εργατών γης.

Συγκεκριμένα, σε παράγραφο που προστέθηκε σε προϋπάρχουσα ΠΝΠ με την οποία ρυθμίζονται τα ζητήματα των μετακλητών εργατών γης, ορίζεται ότι οι πολίτες τρίτων χωρών που απασχολούνται στην αγροτική οικονομία ασφαλίζονται στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων με εργόσημο.

Με την προσθήκη της συγκεκριμένης ρύθμισης διαμορφώνεται ένα ολοκληρωμένο νομικό πλαίσιο αντιμετώπισης των ζητημάτων που είχαν ανακύψει στην απασχόληση εργαζομένων στην αγροτική οικονομία εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Παράλληλα, και αυτό αφορά άμεσα τους συνταξιο΄θχους μαστιχοπαραγωγούς, στο πλαίσιο στήριξης του εισοδήματος των αγροτών και της ενθάρρυνσης της απασχόλησης στον αγροτικό τομέα, οι κ.κ. Βορίδης και Βρούτσης εξαίρεσαν τους συνταξιούχους του ΟΓΑ που ασκούν αγροτική δραστηριότητα υπακτέα στην ασφάλιση του πρώην ΟΓΑ από την καταβολή μειωμένης σύνταξης κατά 30%.

Επιπλέον, με την ίδια ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα και στους συνταξιούχους άλλων φορέων καθώς και του Δημοσίου να απασχολούνται ως αγρότες, μελισσοκόμοι, κτηνοτρόφοι, πτηνοτρόφοι και αλιείς χωρίς να μειώνεται η σύνταξή τους εφόσον το εισόδημά τους από αγροτική δραστηριότητα δεν υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ.