Ανύπαρκτο το ενδιαφέρον για πετρέλαιο θέρμανσης

Στο 1,05 - 1,10 ευρώ /λίτρο η τιμή πώλησης, εκτιμά ο Πρόεδρος του Συλ. Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Χίου
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 11/10/2019 - 14:24

Πετρέλαιο θέρμανσης από την ερχόμενη Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, που θα ξεκινήσει η διανομή του θα υπάρχει, ενδιαφέρον δεν υπάρχει από τους καταναλωτές μέχρι στιγμής με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Πρατηριούχων Χίου, Ηλία Σαββάκη, να σημειώνει ότι από τα έως τώρα δεδομένα εκτιμάται ότι η τιμή διάθεσης θα είναι ανάλογη με πέρσι.

«Από 1,05 έως 1,10 ευρώ/λίτρο θα κυμανθεί η τιμή, αλλά με μεγαλύτερη ασφάλεια θα μπορέσουμε να πούμε τιμές από Δευτέρα», σχολίασε.

Επανέλαβε ότι όσο η φορολογία στα καύσιμα παραμένει υψηλή κι αν δεν υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης το γεγονός αυτό από μόνο του επιβαρύνει τις τελικές τιμές και καθιστά περιορισμούς στις αγορές των καταναλωτών, που αναζητούν τα τελευταία χρόνια εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης. Πάντως αν προχωρήσει άμεσα ο σχεδιασμός για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης, όπως είπε, αυτό θα βοηθήσει στην τόνωση της αγοράς. Βέβαια - συμπλήρωσε - πάντα υπάρχει το "εάν θα γίνει".

Προς το παρόν το ανύπαρκτο καταναλωτικό ενδιαφέρον ενισχύεται και από το γεγονός  ότι οι καιρικές συνθήκες είναι ακόμη καλές.

 

anyparkto_to_endiaferon_gia_petrelaio_thermansis

Σχετικά Άρθρα