Χίος, Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

Απάντηση Μηταράκη για τις οφειλές της Creta Farm στους εργαζομένους

Πέμ, 31/10/2019 - 11:05

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νότης Μηταράκης στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Συντυχάκη Μανώλη, βουλευτή του ΚΚΕ αναφορικά με την καταβολή των μισθών των εργαζομένων της εταιρείας Creta Farm.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε πως βασικός στόχος αποτελεί η εξεύρεση μιας βιώσιμης και οριστικής λύσης στο ζήτημα, ενώ ανέφερε πως "χωρίς επιχειρήσεις που παράγουν, δεν μπορούν να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας". Εν συνεχεία, υπογράμμισε πως αναγνωρίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης και προς την κατεύθυνση αυτή, η κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία έχουν λάβει σειρά πρωτοβουλιών, σε μια προσπάθεια υπέρβασης της κρίσης και διάσωσης της εταιρείας. Οι προσπάθειες αυτές αφορούν κυρίως σε συναντήσεις μεταξύ των μετόχων και των τραπεζών προκειμένου να βρεθεί μια κοινώς αποδεκτή λύση.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Εργασίας έχει προβεί σε συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να διασφαλισθεί η πληρωμή των εργαζομένων.

Πρώτον, στις 7 Νοεμβρίου, θα διενεργηθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εργασίας τριμερής συνάντηση με την εταιρεία και τους εργαζομένους, προκειμένου να εξετασθούν ζητήματα που τους αφορούν.

Δεύτερον, με απόφαση που υπεγράφη από τον υφυπουργό Εργασίας κ. Νότη Μηταράκη, στις 23 Αυγούστου 2019 δόθηκε παράταση για άλλους έξι μήνες στην αναστολή μέτρων είσπραξης εισφορών και ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων στην περιοχή του Ρεθύμνου που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου του 2019, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όλες τις επιχειρήσεις την ευχέρεια τακτοποίησης των ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων.

Τρίτον, τους τελευταίους δύο μήνες έχουν διενεργηθεί επανειλημμένα επιτόπιοι έλεγχοι από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας σε Αθήνα και Κρήτη και όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, επιβλήθηκαν τα ανάλογα πρόστιμα ενώ συνεχίζεται η επισταμένη παρακολούθηση της υπόθεσης, για την ανάγκη λήψης περαιτέρω ενεργειών από το υπουργείο.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 13/12/2019 - 22:04

 

Με εξαιρετική επιτυχία οργανώθηκε το φετινό TEDxPatras -για πέμπτη συνεχή χρονιά- με θέμα την «Αβεβαιότητα», στις 7 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Η εθελοντική ομάδα του TEDxPatras συνεργάστηκε ουσιαστικά με την INTERAMERICAN και διαμόρφωσε μια μοναδική εμπειρία για όσους συμμετείχαν. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η INTERAMERICAN ανέλαβε και την ασφάλιση των εθελοντών για την ημέρα της εκδήλωσης, δεδομένου ότι η εταιρεία αναγνωρίζει σημαντική κοινωνική αξία στην εθελοντική συνεισφορά και η 5η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού από τον Ο.Η.Ε.

 

Στις δημιουργικές δραστηριότητες, που συγκέντρωσαν TEDxSters και ομιλητές σε μια κοινή εμπειρία για να υποδυθούν ρόλους, να αντιμετωπίσουν ποικίλες αβεβαιότητες και να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στη σιγουριά, η ομάδα η οποία υποστηρίχθηκε από την INTERAMERICAN συμμετείχε με θέμα «Less uncertainty, more opportunities».  Το TEDxPatras από τα τέλη του 2014, όταν ξεκίνησε, στηρίζει τη δράση του στην εθελοντική συμμετοχή ομάδων που κάθε χρόνο συντάσσονται για να σχεδιάσουν αποτελεσματικά τη διοργάνωση. Πλέον, το TEDxPatras εντάσσει την πόλη σε έναν παγκόσμιο χάρτη διεθνών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, με έμφαση στις ιδέες που αξίζει να διαδοθούν. Ο θεσμός υπηρετεί πιστά τον συγκεκριμένο σκοπό, προσκαλώντας ομιλητές από όλο τον κόσμο για να μοιραστούν από τη σκηνή του τις ιδέες τους, την επιτυχημένη πρακτική τους, τη μεθοδολογία ή την τεχνική τους, τη γνώση, την εμπειρία και την επιστήμη τους, μέσα σε ένα περίγραμμα που επιτρέπει στους συμμετέχοντες να εμπνευστούν και να ενεργοποιηθούν είτε ατομικά είτε συλλογικά.

 

Η υποστηρικτική συμμετοχή της INTERAMERICAN στο TEDxPatras κινητοποίησε και φέτος το δυναμικό του Διοικητικού Γραφείου Πωλήσεων στην πόλη. Η εταιρεία, που βρίσκεται σε φάση δυναμικής προσαρμογής του επιχειρηματικού μοντέλου της, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στο μέλλον στις μεγάλες προκλήσεις για την ασφάλιση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, επενδύει ιδιαίτερα σε νέους, ταλαντούχους ανθρώπους. Σκοπός της INTERAMERICAN είναι να αναδεικνύει και να υποστηρίζει καινοτόμες ιδέες, ακολουθώντας δυναμικά και στην πράξη τις μεγάλες αλλαγές στην τεχνολογία, την αναλυτική προσέγγιση των θεμάτων και τον τρόπο εργασίας, με έμφαση στη συνεργασία και την ομαδικότητα.