Χίος, Σάββατο 4 Ιουλίου

Απάντηση Μηταράκη για τις οφειλές της Creta Farm στους εργαζομένους

Πέμ, 31/10/2019 - 11:05

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νότης Μηταράκης στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Συντυχάκη Μανώλη, βουλευτή του ΚΚΕ αναφορικά με την καταβολή των μισθών των εργαζομένων της εταιρείας Creta Farm.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε πως βασικός στόχος αποτελεί η εξεύρεση μιας βιώσιμης και οριστικής λύσης στο ζήτημα, ενώ ανέφερε πως "χωρίς επιχειρήσεις που παράγουν, δεν μπορούν να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας". Εν συνεχεία, υπογράμμισε πως αναγνωρίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης και προς την κατεύθυνση αυτή, η κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία έχουν λάβει σειρά πρωτοβουλιών, σε μια προσπάθεια υπέρβασης της κρίσης και διάσωσης της εταιρείας. Οι προσπάθειες αυτές αφορούν κυρίως σε συναντήσεις μεταξύ των μετόχων και των τραπεζών προκειμένου να βρεθεί μια κοινώς αποδεκτή λύση.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Εργασίας έχει προβεί σε συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να διασφαλισθεί η πληρωμή των εργαζομένων.

Πρώτον, στις 7 Νοεμβρίου, θα διενεργηθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εργασίας τριμερής συνάντηση με την εταιρεία και τους εργαζομένους, προκειμένου να εξετασθούν ζητήματα που τους αφορούν.

Δεύτερον, με απόφαση που υπεγράφη από τον υφυπουργό Εργασίας κ. Νότη Μηταράκη, στις 23 Αυγούστου 2019 δόθηκε παράταση για άλλους έξι μήνες στην αναστολή μέτρων είσπραξης εισφορών και ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων στην περιοχή του Ρεθύμνου που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου του 2019, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όλες τις επιχειρήσεις την ευχέρεια τακτοποίησης των ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων.

Τρίτον, τους τελευταίους δύο μήνες έχουν διενεργηθεί επανειλημμένα επιτόπιοι έλεγχοι από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας σε Αθήνα και Κρήτη και όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, επιβλήθηκαν τα ανάλογα πρόστιμα ενώ συνεχίζεται η επισταμένη παρακολούθηση της υπόθεσης, για την ανάγκη λήψης περαιτέρω ενεργειών από το υπουργείο.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 02/07/2020 - 21:57

Ποδαρικό στις 2.20 το μεσημέρι της Πέμπτης έκανε στο αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» της Μυτιλήνης η πρώτη ολλανδική πτήση τσάρτερ της εταιρείας Corendon.

Συνολικά αποβιβάστηκαν στον νέο τερματικό σταθμό 110 ταξιδιώτες, τους οποίους υποδέχθηκαν η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων και το Επιμελητήριο Λέσβου, καθώς και εκπρόσωποι της εταιρείας στο νησί μας, έχοντας ετοιμάσει ένα μικρό τελετουργικό με παραδοσιακή μουσική και χορευτές, ενώ κερνούσαν διάφορα εδέσματα από τοπικά προϊόντα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η πτήση της Corendon που ξεκίνησε από το Άμστερνταμ, προσγειώθηκε πρώτα στο αεροδρόμιο «Αρίσταρχος ο Σάμιος» στη Σάμο, αποβιβάζοντας περίπου 70 ταξιδιώτες, πριν έρθει στη Μυτιλήνη.

Μ

Σύμφωνα με το "Νησί" της Μυτιλήνης, με βάση τα μέτρα ασφαλείας που έχει αποφασίσει η πολιτεία για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας Covid-19, περίπου 30 Ολλανδοί επιβάτες της πτήσης, ελέγχθηκαν δειγματοληπτικά για τον κορονοϊό. Μια αναγκαία διαδικασία, που ωστόσο καθυστέρησε αρκετά την έξοδο από τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου.