Απλή η διαδικασία για τα 50 ευρώ της επιδότησης καυσίμων

Πάνω από 100.000 αιτήσεις μέσα σε λίγες ώρες ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Τρί, 26/04/2022 - 15:36

Άμεση ήταν η ανταπόκριση των πολιτών να λάβουν την οικονομική ενίσχυση για το κόστος κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022, καθώς μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από 100.000 αιτήσεις μέσω του vouchers.gov.gr για το Fuel Pass.

«Μέσα σε λίγες ώρες ξεπεράσαμε τις 100.000 αιτήσεις για το Fuel Pass» ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, υπενθυμίζοντας πως «εφόσον ο ΑΦΜ σας λήγει σε 0,1, μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας μέσω του vouchers.gov.gr σήμερα»

Υπενθυμίζεται, ότι το ποσό της ενίσχυσης είναι 50 ευρώ για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και 35 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσικλετών με κύρια κατοικία στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου, ενώ η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των πολιτών.

Όπως είπε από το Ράδιο "Αλήθεια" η Πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Χίου, Άννα Βερνιώτου, η διαδικασία είναι απλή, αρκεί ο πολίτης να έχει του κωδικούς taxis net και δικαιούχοι είναι μισθωτοί, δημόσιοι υπάλληλοι και ελεύθεροι επαγγελματίες, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ.

Βέβαια, σχολίασε η κα Βερνιώτου, αντί να μπαίνουν σε όλη αυτή τη διαδικασία οι πολίτες καλύτερο θα ήταν η κυβέρνηση να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα.

 

Σχετικά Άρθρα