Χίος, Τρίτη 2 Ιουνίου

Από 13 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 07/01/2020 - 14:45

Από 13 Ιανουαρίου μέχρι 29 Φεβρουαρίου θα διαρκέσει η φετινή περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων, από τις οποίες προσδοκούν μεγαλύτερη κίνηση στα μαγαζιά τους και οι Χιώτες έμποροι.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Χίου, Βικτωρία Αμπαζή, ήδη από τις αρχές του χρόνου αρκετά καταστήματα ξεκίνησαν με 10ημερα προσφορών, ωστόσο οι εκπτώσεις που ακολουθούν αφορούν μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων με την ίδια να εκτιμά ότι με την έναρξη μπορεί τα ποσοστά να κυμανθούν από 30% έως και 50%, ίσως και κάποιες περιπτώσεις να υπάρξουν και εκπτώσεις της τάξεως του 60%.

Οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν την έρευνα αγοράς και να προσέχουν όχι μόνο τα ποσοστά αλλά και τις τιμές των προϊόντων πριν και μετά την έκπτωση.

Καλούμενη να σχολιάσει το «ταμείο» της εορταστικής περιόδου, σημείωσε ότι δεν υπάρχουν ασφαλή συμπεράσματα, αν και θεωρεί ότι κίνητρα για αγορές, όπως το κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης, φέτος δεν βοήθησε γιατί αφενός δόθηκε αργά αφετέρου είχε λιγότερους – όπως είπε- αποδέκτες.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 02/06/2020 - 17:21

Με βασικό αντικείμενο συζήτησης την ανάληψη πρωτοβουλιών στήριξης της τοπικής οικονομίας  συναντήθηκαν σήμερα Τρίτη 2/6 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Π. Μπουγδάνος με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χίου κ. Π. Λεγάτο.

Μεταξύ των άλλων συμφωνήθηκαν τα εξής:

  • Η εισήγηση και υποστήριξη πρότασης προς το Περιφερειακό Συμβούλιο για την εκπόνηση μελέτης & έρευνας προώθησης των χιώτικων εσπεριδοειδών (μανταρίνι – πορτοκάλι) με βάση την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους. Η πρόταση συνδέεται τόσο με την αξιοποίηση της εμπορικής αξίας υπαρκτών και ιδιαίτερων τοπικών προϊόντων, όσο και με τη διαφύλαξη της φυσιογνωμίας της περιοχής του Κάμπου με τη διατήρηση των παραδοσιακών καλλιεργειών.
  • Η διεκδίκηση από την Πολιτεία της χρηματοδότησης Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για το Βόρειο Αιγαίο, οι πόροι του οποίου θα κατευθυνθούν στις τοπικές οικονομίες των νησιών και θα στηρίξουν τις εγχώριες επιχειρήσεις.  Η αιτιολόγηση διεκδίκησης ενός προγράμματος αυτού του είδους τεκμηριώνεται από την άμεση ανάγκη ενός επενδυτικού σοκ για τις τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν δεχθεί αλλεπάλληλα πλήγματα επί σειρά ετών -με αποκορύφωμα την πρόσφατη υγειονομική κρίση λόγω πανδημίας -καθιστώντας τις  οικονομίες των νησιών ιδιαίτερα εύθραυστες.