Χίος, Κυριακή 19 Μαΐου

Από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και όχι από τις τσέπες των δημοτών οι 400.000 για τον Φορέα τουρισμού

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 13/02/2019 - 21:47

Εξηγήσεις ζήτησαν από τον Δήμαρχο Μανώλη Βουρνού, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 13/02/19, οι αντιπολιτεύσεις με αφορμή την εξαγγελία του δημάρχου στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητήριου, για επιχορήγηση ύψους 400.000 ευρώ στον ιδιωτικό φορέα τουρισμού.

Με πλειάδα ερωτήσεων οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, θέλησαν να μάθουν αφενός την πηγή χρηματοδότησης και αφετέρου πώς μια τέτοια προσφορά γίνεται χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος υπεραμύνθηκε της προσφοράς, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η ακριβής δήλωσης του ήταν ότι «θα ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο την έγκριση του ποσού των 400.000 ευρώ για τον φορέα τουρισμού», προσθέτοντας παράλληλα ότι προέρχονται από το "Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 19/05/2019 - 17:47

;Ητανε στραβό το κλήμα, το τρώει και η παροιμιώδης ελληνική γραφειοκρατία.

Εχουμε δηλαδή την υποτίμηση της λίρας, που δυσκολεύει την έξοδο των τούρκων τουριστών στα νησιά μας, έχουμε και τα δικά μας εμπόδια, που συμπληρώνουν την απογοητευτική εικόνα της φετινής τουριστικής περιόδου.

Αυτό επισημαίνει ο ιδιοκτήτης τουριστικού καταλύματος Ρόναλτ Αρθρουρ, περιμένοντας τους αρμόδιους φορείς στο νησί να δράσουν το ταχύτερο.

Αυτό που επισημαίνει είναι ότι ενώ από τις Βρυξέλλες από την 1η Μαϊου έχει εγκριθεί η λεγόμενη βίζα – πόρτας για τα νησιά μας, πράγμα που σημαίνει ότι οι τούρκοι τουρίστες παίρνουν την βίζα τους στο ελληνικό Τελωνείο, κατά την είσοδο τους γλυτώνοντας από έξοδα και ταλαιπωρία, εμείς δεν έχουμε από τότε μέχρι σήμερα ενεργοποιήσει την όλη διαδικασία.

Δεν καταλαβαίνω γιατί κανείς δεν μιλάει, τονίζει ο Ρόναλτ Αρθρουρ. Εγώ ρώτησα και μου είπαν δεν είμαστε έτοιμοι, δεν έχουμε προσωπικό. Με το φτωχό μου το μυαλό ρωτάω, όταν έρχονται μετανάστες – πρόσφυγες τρέχουν και τους παραλαμβάνουν δέκα Αστυνομικοί.

Δεν μπορούν οι μισοί απ’ αυτούς να υπάρχουν στο Τελωνείο να ενεργοποιηθεί η βίζα στην πόρτα στο νησί μας;

Περιμένουμε από κάθε αρμόδιο να δώσει απάντηση.