Χίος, Δευτέρα 1 Ιουνίου

Από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και όχι από τις τσέπες των δημοτών οι 400.000 για τον Φορέα τουρισμού

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 13/02/2019 - 21:47

Εξηγήσεις ζήτησαν από τον Δήμαρχο Μανώλη Βουρνού, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 13/02/19, οι αντιπολιτεύσεις με αφορμή την εξαγγελία του δημάρχου στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητήριου, για επιχορήγηση ύψους 400.000 ευρώ στον ιδιωτικό φορέα τουρισμού.

Με πλειάδα ερωτήσεων οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, θέλησαν να μάθουν αφενός την πηγή χρηματοδότησης και αφετέρου πώς μια τέτοια προσφορά γίνεται χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος υπεραμύνθηκε της προσφοράς, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η ακριβής δήλωσης του ήταν ότι «θα ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο την έγκριση του ποσού των 400.000 ευρώ για τον φορέα τουρισμού», προσθέτοντας παράλληλα ότι προέρχονται από το "Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ο ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδης επιλύει τον γόρδιο δεσμό της ασφάλισης των εργατών γης
Δευ, 01/06/2020 - 18:08

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης κατόπιν συνεννοήσεως με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση με γνώμονα την επίλυση των ζητημάτων και την απλοποίηση των διαδικασιών για την απασχόληση των εργατών γης σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις προχώρησε στη διευθέτηση της ασφάλισης των μετακλητών εργατών γης.

Συγκεκριμένα, σε παράγραφο που προστέθηκε σε προϋπάρχουσα ΠΝΠ με την οποία ρυθμίζονται τα ζητήματα των μετακλητών εργατών γης, ορίζεται ότι οι πολίτες τρίτων χωρών που απασχολούνται στην αγροτική οικονομία ασφαλίζονται στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων με εργόσημο.

Με την προσθήκη της συγκεκριμένης ρύθμισης διαμορφώνεται ένα ολοκληρωμένο νομικό πλαίσιο αντιμετώπισης των ζητημάτων που είχαν ανακύψει στην απασχόληση εργαζομένων στην αγροτική οικονομία εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Παράλληλα, και αυτό αφορά άμεσα τους συνταξιο΄θχους μαστιχοπαραγωγούς, στο πλαίσιο στήριξης του εισοδήματος των αγροτών και της ενθάρρυνσης της απασχόλησης στον αγροτικό τομέα, οι κ.κ. Βορίδης και Βρούτσης εξαίρεσαν τους συνταξιούχους του ΟΓΑ που ασκούν αγροτική δραστηριότητα υπακτέα στην ασφάλιση του πρώην ΟΓΑ από την καταβολή μειωμένης σύνταξης κατά 30%.

Επιπλέον, με την ίδια ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα και στους συνταξιούχους άλλων φορέων καθώς και του Δημοσίου να απασχολούνται ως αγρότες, μελισσοκόμοι, κτηνοτρόφοι, πτηνοτρόφοι και αλιείς χωρίς να μειώνεται η σύνταξή τους εφόσον το εισόδημά τους από αγροτική δραστηριότητα δεν υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ.