Χίος, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου

Από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και όχι από τις τσέπες των δημοτών οι 400.000 για τον Φορέα τουρισμού

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 13/02/2019 - 21:47

Εξηγήσεις ζήτησαν από τον Δήμαρχο Μανώλη Βουρνού, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 13/02/19, οι αντιπολιτεύσεις με αφορμή την εξαγγελία του δημάρχου στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητήριου, για επιχορήγηση ύψους 400.000 ευρώ στον ιδιωτικό φορέα τουρισμού.

Με πλειάδα ερωτήσεων οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, θέλησαν να μάθουν αφενός την πηγή χρηματοδότησης και αφετέρου πώς μια τέτοια προσφορά γίνεται χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος υπεραμύνθηκε της προσφοράς, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η ακριβής δήλωσης του ήταν ότι «θα ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο την έγκριση του ποσού των 400.000 ευρώ για τον φορέα τουρισμού», προσθέτοντας παράλληλα ότι προέρχονται από το "Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 23/10/2019 - 17:09

Με το Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη συναντήθηκε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΟΕΒΕ Χίου Βασίλη Παππά, τον Αντιπρόεδρο Δημήτρη Κιτριλάκη, το Γενικό Γραμματέα Μικέ Κριμιζή και τα μέλη Γιώργο Γεωργούλη και Νίκο Μαραγγέλη.

Σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες  και τονίστηκε η ανάγκη στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στο νησί. Βασικό ζητούμενο αποτελεί η θεσμοθέτηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά, ανεξάρτητα από τις αυξημένες προσφυγικές ροές, καθώς το συγκεκριμένο μέτρο κρίνεται  κεκτημένο το οποίο συνδέεται απόλυτα με τη νησιωτικότητα.

Τέλος, επισφραγίστηκε η άριστη συνεργασία μεταξύ του Δήμου και τον επαγγελματιών, ενώ ο Δήμαρχος εξέφρασε ακόμα μία φορά τη στήριξή  τους στους επαγγελματίες που επιχειρούν στη Χίο.