Χίος, Παρασκευή 29 Μαΐου

Απογειωμένες... οι τιμές καυσίμων στην Χίο

Καταγγελία της Ένωσης Καταναλωτών Χίου
Σάβ, 14/03/2020 - 10:07

Η Ένωση Καταναλωτών Χίου λυπούμαστε που αναγκαζόμαστε σε μια τέτοια άσχημη συγκυρία για το νησί μας να θίγουμε ζητήματα προστασίας των καταναλωτών άλλα αυτό που συμβαίνει με τις τιμές των καυσίμων στη Χίο είναι εξωφρενικά εξόφθαλμο και δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Τη στιγμή που η τιμή διυλιστηρίου(ex factory) για την αμόλυβδη 95 έχει "γκρεμίσει" στο 1€ (προ ΦΠΑ) και  για το Diesel κίνησης στα 0,787€(προ ΦΠΑ)   http://oil.gge.gov.gr/  την ίδια στιγμή που η φθηνότερη τιμή στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη και αλλού στην   αμόλυβδη είναι 1,270 (με ΦΠΑ 24%) στη Χίο η φθηνότερη είναι 1,580€ (με ΦΠΑ 17% ). Τα ίδιο σκηνικό με το υγραέριο κίνησης να πωλείται στην Αθήνα  0,670€ (με ΦΠΑ 24%) ενώ στη Χίο 1,040€ (με ΦΠΑ17%) . http://www.fuelprices.gr/CheckPrices 
   

Σήμερα η Χίος έχει τις ακριβότερες τιμές σε καύσιμα ακόμα και στις τιμές μέσων όρων μακράν από όλη την υπόλοιπη Ελλάδα! Δεν γνωρίζουμε εάν αυτή η υπερβολική για τις μέρες μας εκμετάλλευση των τιμών των καυσίμων και η εναρμονισμένη πρακτική προκύπτει από τους πρατηριούχους η από τις εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών . Το σίγουρο είναι οτι τη Δευτέρα θα ξεκινήσουμε σειρά επαφών με όλους τους αρμόδιους φορείς και το Υπουργείο Ανάπτυξης για να πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση να "προσγειωθούν" οι "απογειωμένες "τιμές των καυσίμων στη Χίο στα κανονικά επίπεδα. 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 28/05/2020 - 15:57
Ηχητικό απόσπασμα:

Πρόταση στο Νοσοκομείο ή στην Ανωτέρα Ενοριακή Αντιπροσωπεία δεν έχει κατατεθεί αλλά το ενδιαφέρον της εταιρείας Lidl για την αγορά ή τη μίσθωση οικοπέδου ιδιοκτησίας του «Σκυλίτσειου», που γειτνιάζει με το σούπερ μάρκετ στο Κοντάρι, παραμένει ενεργό.

Τα παραπάνω συνάγονται από τα όσα είπε στο Ράδιο «Αλήθεια» ο πολιτικός μηχανικός, Νίκος Αποστολής ο οποίος ενεργεί για λογαριασμό της εταιρείας Lidl στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον, το οποίο είχε εκδηλωθεί προ 5ετίας, με Διοικητή τότε του Νοσοκομείου τον Γιώργο Επιτροπάκη, ωστόσο είχε ναυαγήσει, παρά τη θετική ανταπόκριση της διοίκησης, αντιμετωπίζοντας την άρνηση της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η εταιρεία, κατά τον κο Αποστολή, όπως και τότε,  ενδιαφέρεται να αγοράσει τον συγκεκριμένο οικοπεδικό χώρο μέσα από διαδικασίες ανοιχτής δημοπράτησης, ή μακροχρόνιας μίσθωσης. Άλλωστε -τόνισε- κι άλλα οικόπεδα, ιδιοκτησίας του νοσοκομείου στην περιοχή, χρησιμοποιούνται από ιδιώτες για διάφορες χρήσεις. 

Με δεδομένο -είπε- ότι το ενδιαφέρον τους δεν έχει μειωθεί, παρόλο που δεν έχουν επανέλθει με νέα πρόταση, εκείνο που περιμένουν είναι να υπάρξει ανταπόκριση από την πλευρά του Νοσοκομείου. Ο ίδιος, σημείωσε, όταν είχε γίνει η αλλαγή διοίκησης στο Σκυλίτσειο, είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή τους στην κα Κανταράκη.

Τέλος, ερωτώμενος αν έχουν γίνει κινήσεις και σε πολιτικό επίπεδο, απάντησε αρνητικά, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα και  σε προσωπικό επίπεδο εξέφρασε τη δυσφορία του για την αναξιοποίητη περιουσία του «Σκυλίτσειου», που λεηλατείται - όπως είπε-  και που ακόμη κι όταν παρουσιάζεται επενδυτικό ενδιαφέρον -όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση- δεν υπάρχει ανταπόκριση.