Διαβεβαιώσεις στον Αντιπεριφερειάρχη Χίου για το έργο της μαρίνας Χίου

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ "ΜΑΡΙΝΑ ΧΙΟΥ Α.Ε." Β. ΤΕΦΑ
Ακούστε το ηχιτικό
Παρ, 16/09/2022 - 12:50
Ηχητικό απόσπασμα: 

Συνάντηση αρχικά με τον αντιπεριφερειάρχη Χίου, Παντελή Βρουλή και στη συνέχεια με το Δήμαρχο Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη, είχε σήμερα το πρωί ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Μαρίνα Χίου Α.Ε., Βασίλης Τέφας.

Όπως είπε στο Ράδιο "Α" ο αντιπεριφερειάρχης, ο κος Τέφας τον ενημέρωσε για την πορεία του έργου στη μαρίνα Χίου, διαβεβαιώνοντας για την πρόθεση της εταιρείας να το ολοκληρώσει.

Ο Όμιλος Τέφα ολοκλήρωσε πρόσφατα την μαρίνα Πρέβεζας, στην οποία -όπως είπε ο κος Βρουλής- έχει γίνει πολύ καλή δουλειά.

"Εμείς από την πλευρά μας θα βοηθήσουμε όπως μπορούμε για να μπορέσει να ολοκληρωθεί αυτό το σημαντικό έργο για τον τόπο μας", κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε ότι η εταιρεία Avlum Enterprises Company Limited μέλος του ομίλου εταιρειών Τσάκος, μεταβίβασε το 50% των μετοχών που διατηρεί στην εταιρεία "Μαρίνα Χίου ΑΕ" στον ομίλο Τέφα.

Θυμίζουμε τι είχε συμφωνηθεί το 2019 όταν υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Χίου για 40 χρόνια στην εταιρεία ειδικού σκοπού «Μαρίνα Χίου ΑΕ» .

Το τίμημα της παραχώρησης διαμορφώνεται σε τουλάχιστον 6.213.615 ευρώ, αποτελούμενο από εφάπαξ τίμημα 600.000 ευρώ και ετήσια αμοιβή παραχώρησης πλέον ποσοστού επί των ετήσιων εσόδων της μαρίνας.

Η μαρίνα της Χίου, η οποία κατασκευάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, παρέμενε μη λειτουργική και αναξιοποίητη. Η θαλάσσια ζώνη της μαρίνας Χίου, επιφάνειας περίπου 80.000 τ.μ., περιλαμβάνει λιμενολεκάνη συνολικής επιφάνειας περί των 28.000 τ.μ. Η χερσαία ζώνη της μαρίνας Χίου, επιφάνειας περίπου 35.000 τ.μ., έχει διαμορφωθεί κατά κύριο λόγο με επιχώσεις θαλασσίου χώρου.

Όπως είχε συμφωνηθεί η εταιρεία «Μαρίνα Χίου ΑΕ» πρέπει  να υλοποιήσει εντός της 4ετίας από την παραχώρηση μια σειρά από επενδύσεις με στόχο τον εκσυγχρονισμό της μαρίνας, έτσι ώστε να καταστεί λειτουργική και ταυτόχρονα να αναβαθμιστεί η συνολική εικόνα της ευρύτερης περιοχής. Στην πλήρη ανάπτυξή της, η μαρίνα θα προσφέρει 180 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής μήκους μέχρι 25 μέτρα μήκος και έως 6.900 τ.μ. στεγασμένων εγκαταστάσεων για χρήσεις τουρισμού-αναψυχής.

Στο πλαίσιο των επενδύσεων προβλέπεται η αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών, η καθαίρεση του υφάλου στην είσοδο της μαρίνας, η τοποθέτηση μόνιμων αγκυροβολίων, δεστρών και πυργίσκων παροχών στα σκάφη, καθώς και η κατασκευή όλων των αναγκαίων κτιριακών υποδομών και των λοιπών διαμορφώσεων στη χερσαία ζώνη με κυριότερη τη διαμόρφωση του εσωτερικού οδικού δικτύου και της εισόδου, καθώς και των θέσεων στάθμευσης.

Σχετικά Άρθρα