"Δίψα" για μάθηση από νέους μαστιχοπαραγωγούς

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
Τρί, 14/09/2021 - 14:36

Υπερδιπλάσιο, των θέσεων που τελικά θα καλυφθούν, είναι το ενδιαφέρον νέων μαστιχοπαραγωγών για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα κατάρτισης στις τεχνικές καλλιέργειας μαστιχόδεντρου, που θα υλοποιήσει η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου μέσω του Οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών καθηγητών.

Μέχρι το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας είχαν δηλώσει συμμετοχή 116 άτομα, ενώ τελικά θα εκπαιδευτούν 48 μαστιχοκαλλιεργητές ηλικίας από 18 έως 40 ετών, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα 120 ωρών θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης σε ένα διάστημα 14 μηνών, ώστε να μην διαταράσσεται η παραγωγική διαδικασία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους έως αύριο, με τον Πρόεδρο της Ε.Μ.Χ., Γιώργο Τούμπο, να δηλώνει στο Ράδιο «Αλήθεια» ότι ακόμη και όσοι μείνουν εκτός θα μπορέσουν σε 2η φάση να ενημερωθούν από το βιντεοσκοπημένο υλικό της κατάρτισης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σταδιακά οι νέοι καλλιεργητές μαστίχας αυξάνονται, με τον κο Τούμπο να αναφέρει ότι μόνο φέτος προστέθηκαν 25 νέοι παραγωγοί, ενώ αναμένεται είσοδος περισσότερων στο χώρο εν’ αναμονή της εξαγγελίας του προγράμματος νέων αγροτών.

Συνολικά τα μέλη της ΕΜΧ αριθμούν τα 4.600 εκ των οποίων ενεργά είναι 1.410.

Σχετικά Άρθρα