Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου από την Αποκεντρωμένη

Παρ, 19/02/2021 - 14:54

Να προχωρήσει πλέον κανονικά αγορές και προμήθειες καθώς και όλες τις υπόλοιπες οικονομικές συναλλαγές του μπορεί ο Δήμος Χίου, μετά την έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση του προϋπολογισμού για το έτος 2021.

Θυμίζουμε ότι η διαδικασία έγκρισης του προϋπολογισμού από το Δημοτικό Συμβούλιο καθυστέρησε λόγω των διαφωνιών που υπήρξαν μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης και της δημοτικής αρχής για τη μείωση των ανταποδοτικών τελών.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Γιώργο Μπελέγρη, τη Δευτέρα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής θα συζητηθεί και η πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η έγκρισή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση έγινε με την παρατήρη ότι τα ανταποδοτικά τέλη θα προσαρμοστούν ανάλογα σε περίπτωση μεταβολής της 721 αποφάσεως του 2020 του δημοτικού συμβουλίου, κατά της οποίας έχουν καταθέσει ενστάσεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Ετσι, είπε, και μέχρι να λάβει οριστική απόφαση η Αποκεντρωμένη για το θέμα των ανταποδοτικών, ισχύει η απόφαση 721, που αφορά σε μείωση κατά 10% των τελών, δηλ. ο συντελεστής από το 1,83 να μειωθεί στο 1,65.

 

Σχετικά Άρθρα