Χίος, Δευτέρα 1 Ιουνίου

Είναι σίγουρο ότι θα μπουν "λουκέτα"

Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χίου ζητά περισσότερα μέτρα στήριξης της αγοράς
Ακούστε το ηχιτικό
Τρί, 07/04/2020 - 15:22
Ηχητικό απόσπασμα: 

 

"Περάσαμε μια κρίση 10 ετών και τώρα ήρθε η πανδημία του κορωνοϊού. Είμαστε σε τεντωμένο σχοινί, έτοιμοι να πέσουμε. Αν δεν ληφθούν πιο ουσιαστικά μέτρα στήριξης της αγοράς, πολλοί και κυρίως οι αυτοαπασχολούμενοι, δεν θα αντέξουν και θα μπουν λουκέτα".

Τα παραπάνω ανέφερε σήμερα - τρεις εβδομάδες μετά το κλείσιμο των καταστημάτων- η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χίου, Βικτωρία Αμπαζή, καταγράφοντας τις πρώτες απώλειες που αφορούν στην ουσία σε μια ολόκληρη σεζόν - την ανοιξιάτικη- για τα καταστήματα με εποχιακά είδη (ρούχα και παπούτσια).

"Παραγγελίες έγιναν, προϊόντα ήρθαν και μένουν στα ράφια αδιάθετα. Ακόμη όμως και τα καταστήματα που λειτουργούν, όπως τα καφεκοπτεία και τα οπωροπωλεία, κι αυτά έχουν σημαντική πτώση στην κίνηση", ανέφερε η κα Αμπαζή.

Κατά την ίδια, δεν είναι δυνατόν, έστω κι αν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα τον Μάιο, η επανεκκίνηση της αγοράς να γίνει άμεσα.

Μάλιστα διερωτήθηκε πως θα γίνει χωρίς δουλειά για ένα τρίμηνο, ακόμη κι αν μετακυλίονται χρονικά οι οφειλές τους, να μπορέσουν να τις καλύψουν συμπεριλαμβανομένων και των νέων υποχρεώσεων που θα αφορούν την τρέχουσα - τότε - περίοδο.

 

Σχετικά Άρθρα

Μέχρι την Τετάρτη αιτήσεις στο Δήμο
Δευ, 01/06/2020 - 15:20

Ο Δήμος Χίου σύμφωνα με την υπ’ αριθ.311/2020 (ΑΔΑ:6ΩΟ0ΩΗΝ-ΤΩ4) Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αποφάσισε την πρόσληψη είκοσι (20) ΥΕ 16 Εργάτες Καθαριότητας, πέντε(5) ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας Εσωτερικών Χώρων και δυο (2) ΔΕ29 Οδηγούς , για την ενίσχυση των υπηρεσιών της Δ/νσης Καθαριότητας στα πλαίσια της αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Κατόπιν τούτου ανακοινώνει ότι θα προσλάβει με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως τέσσερις (4) μήνες, την εξής κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητα:

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ

ΥΕ 16 Εργατών Καθαριότητας

20

ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας Εσωτερικών Χώρων

5

ΔΕ 29 Οδηγών με άδεια οδήγησης Γ(C) κατηγορίας και κάρτα ψηφιακού ταχογράφου

2

Για την πρόσληψη ΥΕ16 Εργατών Καθαριότητας και ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας Εσωτερικών Χώρων δεν απαιτούνται ειδικά τυπικά προσόντα, σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ 2 του Ν 2527/1997.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την αίτηση τους μαζί με το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά , στο γραφείο του Πρωτοκόλλου του Δήμου Χίου (Δημοκρατίας 2, Χίος). Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Τετάρτη 3/6/2020. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 22713-50821 και 22713-50884 (Αρμόδιοι υπάλληλοι: κ. Θ. Χαβιάρα και Μ. Φραγκάκη).