"Έκλεισαν" σε δύο ημέρες οι αιτήσεις για 93 προσλήψες στην υπηρεσία καθαριότητας

Τετ, 24/02/2021 - 15:32

Με ταχύτατες διαδικασίες προχωρούν από το Δήμο Χίου οι προσλήψεις 93 εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας, λόγω των αυξημένων αναγκών που επιβάλλει η πανδημία, οι οποίοι μάλιστα θα κληθούν μέχρι μεθαύριο να υπογράψουν τις συμβάσεις τους, όπως ανέφερε από το Ράδιο "Αλήθεια" ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πάνος Αναγνώστου.

Μόλις τη Δευτέρα το θέμα συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή, την ίδια ημέρα εκδόθηκε η ανακοίνωση των προσλήψεων, κατά ειδικότητα, χρόνο απασχόλησης και προσόντα (επισυνάπτεται το κείμενο), ενώ το διήμερο, χθες και σήμερα, είχαν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν αίτηση.

Ο αντιδήμαρχος αιτιολογώντας το γρήγορο της διαδικασίας σημείωσε ότι επειδή πρόκειται για προσλήψεις λόγω covid, το υπουργείο επέβαλε αυτές να συμβασιοποιηθούν έως τις 28 Φεβρουαρίου. Ωστόσο με δεδομένο ότι δεν είχε εγκριθεί ο προϋπολογισμός, ο Δήμος Χίου δεν μπορούσε μέχρι τώρα να προχωρήσει τη διαδικασία κι όταν αυτός εγκρίθηκε τα χρονικά περιθώρια ήταν πλέον στενά.

Η πλειοψηφία των θέσεων είναι εργατών καθαριότητας, ενώ περιλαμβάνονται επίσης οδηγοί και χειριστές μηχανημάτων, με τον κο Αναγνώστου να σημειώνει ότι εκ των κυριότερων προσόντων για την πρόσληψη τους θα είναι η εμπειρία.

Οι περισσότερες συμβάσεις είναι διάρκειας 4 μηνών (έχει και λίγες 6μηνες και 8μηνες).

Ο Αντιδήμαρχος εκτιμά ότι το επόμενο διάστημα θα πρέπει να γίνουν κι άλλες προσλήψεις, με δεδομένο ότι στο μεταξύ λήγουν οι συμβάσεις άλλων εργαζομένων, τελειώνει και το πρόγραμμα της κοινωφελούς, χωρίς να υπάρχει ανακοίνωση για προκήρυξη νέου μέχρι τώρα.

 

Συνημμένα αρχεία:

Σχετικά Άρθρα