Eκπαίδευση των νέων μαστιχοπαραγωγών

Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 03/04/2023 - 06:35

Ολοκληρώθηκε χθες το πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης νέων μαστιχοπαραγωγών σε θέματα που αφορούσαν την καλλιέργεια του μαστιχόδεντρου με ορθές και σύγχρονες καλλιεργητικες πρακτικές.

Ένα πρόγραμμα 200 ωρών διάρκειας ενάμιση έτους.

Καθηγητές της Γεωπονικής σχολής του ΑΠΘ, καθώς και στελέχη της ΕΜΧ μετέδωσαν την επιστημονική τους γνώση στην νέα γενιά Μαστιχοπαραγωγών

"Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες, καθηγητές και παραγωγούς, σημείωσε σε ανάρετηση του ο Πρόεδρος της ΕΜΧ, για τη διάθεση και την όρεξη που αφιέρωσαν για να διευρύνουν τις γνώσεις τους.

Ευχαριστούμε επίσης το Μουσείο Μαστίχας για την παραχώρηση της αίθουσας καί φυσικά τον οργανισμό "Νέα Γεωργία Νέα Γενιά" για τη χρηματοδότηση και την Υποστήριξη.

Τα προγράμματα κατάρτισης θα συνεχιστούν άμεσα και θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από τον Οργανισμό "Νέα Γεωργία - Νέα Γενιά", και την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου,και είναι ίσως το μοναδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης πρωτογενούς τομέα που πραγματοποιήθηκε στο νησί.

Λυπάμαι που το γράφω αλλά η συμμετοχή και η χρηματοδότηση της Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, χωρίς αντίκρισμα, έμεινε στις αρχικές δημόσιες εξαγγελίες."

Σχετικά Άρθρα