“Εμείς τα λέμε για τα καύσιμα, αλλά αντίδραση... καμία”

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 26/01/2016 - 15:42

Με αριθμητικά δεδομένα επιχειρούν Εργατικό Κέντρο Χίου και Παράρτημα Χίου της Ένωσης Εργαζόμενων Καταναλωτών να αντιπαλέψουν την αυξημένη τιμή των υγρών καυσίμων στο νησί μας, που βάσει των δεδομένων του παρατηρητηρίου Τιμών αποδεικνύεται ότι ήταν υψηλότερη, τόσο το Νοέμβριο, όσο και το Δεκέμβριο, από τα γειτονικά μας νησιά, Λέσβο και Σάμο.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ενώ το Νοέμβριο η απόκλιση π.χ. της τιμής πώλησης της αμόλυβδης ήταν κατά 15 λεπτά του ευρώ ακριβότερη στη Χίο απ’ ό,τι στη Λέσβο, το Δεκέμβρη παραμένει στο νησί μας πιο ακριβή, αλλά κλείνει η ψαλίδα περιορίζοντας τη διαφορά στα 7 λεπτά του ευρώ.

Θυμίζουμε ότι επανειλημμένως όταν θίγεται το θέμα οι χιώτες πρατηριούχοι απαντούν ότι κινούνται στα νόμιμα πλαίσια του κέρδους με βάση τα τιμολόγια αγοράς (υποδεικνύοντας στην ουσία τους υπόλοιπους κρίκους της διακίνησης), όμως είναι γενικά παραδεκτό, και το επεσήμανε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ότι στο νησί μας από πρατήριο σε πρατήριο, ακόμη και διαφορετικών εταιρειών, οι διαφορές στην τιμή πώλησης των καυσίμων είναι ελάχιστες.

“Κι αυτός που πουλάει 200 λίτρα την ημέρα κι αυτός που πουλάει 2.000 λίτρα έχουν την ίδια τιμή”, σχολίασε ο κ. Λίνας, ζητώντας από την Περιφέρεια να κάνει ελέγχους στην αγορά.

Από την πλευρά του φορέα Καταναλωτών της ΓΣΕΕ, ο Παντελής Μωυσάκης, ανέφερε ότι τις παρατηρήσεις τους και τα δεδομένα που έχουν συλλέξει τους δύο τελευταίους μήνες του 2015 τα έχουν γνωστοποιήσει στο υπουργείο κ.λπ. πλην όμως μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια αντίδραση, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να διαπιστώνουν ότι ενώ η διεθνής τιμή πετρελαίου συνεχώς πέφτει, δεν είναι ανάλογη η ποσοστιαία πτώση της τιμής των καυσίμων στο νησί μας.

“Κάποιοι αισχροκερδούν και θα πρέπει να βρεθούν”, κατέληξε ο ίδιος.

 

 

Κ. Λίνας - Πρ. Εργ. Κέντρου - “Τσιμπάει” στη Χίο η τιμή της βενζίνης - Φτηνότερα σε Λέσβο και Σάμο

Σχετικά Άρθρα