Χίος, Τετάρτη 16 Ιανουαρίου

Επιτρέπεται το ψάρεμα λακέρδας στα Μεστά

Παρ, 09/02/2018 - 18:06
Λακέρδα

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ανακοινώνει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 του αριθμ. 42 Ειδικού Κανονισμού Λιμένα Χίου (ΦΕΚ 1473Β΄/2006) καθώς και με την Αριθμ. 2141.2/720/09-02-2018 Απόφαση Κεντρικού Λιμενάρχη Χίου:

  1. Επιτρέπεται η διενέργεια αλιείας μεταναστευτικών ιχθύων του είδους «ΛΑΚΕΡΔΑ» εντός του όρμου Μεστών Χίου για τη χρονική περίοδο από 15/02/2018 έως και 30/04/2018 και για τις ώρες από 07:00 ως 12:00 και από 14:00 ως και 18:00.
  2. Η διενέργεια της αλιείας θα πραγματοποιείται με επιτρεπόμενα αλιευτικά μέσα και εργαλεία, τηρουμένων των περιορισμών που προβλέπονται από την Εθνική και Κοινοτική νομοθεσία.
  3. Ο μέγιστος αριθμός των αλιευτικών σκαφών που θα διενεργούν αλιεία ορίζεται σε ένα (01).
  4. Οι κυβερνήτες των Α/Κ σκαφών υποχρεούνται έγκαιρα και οπωσδήποτε εικοσιτέσσερις (24) ώρες πριν να ενημερώνουν το Λ/Σ Μεστών πριν προβούν στην διενέργεια αλιείας προκειμένου να λάβουν σχετική άδεια.
  5. Επίσης, οι κυβερνήτες Α/Κ σκαφών υποχρεούνται κατά τη διενέργεια αλιείας να λαμβάνουν κάθε πρόσφορο μέτρο για την αποφυγή δημιουργίας κινδύνων για την ναυσιπλοΐα τηρώντας πιστά την απαγόρευση που προβλέπεται στο άρθρο 3 του Ε.Κ.Λ. 42.

 

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης

Σχετικά Άρθρα

Σε όλη την υπόλοιπη Χίο, τα Ψαρά και τις Οινούσσες
Τρί, 15/01/2019 - 15:01

Ξεκινά η διαδικασία κτηματογράφησης στην υπόλοιπη Χίο και στα νησιά των Ψαρών και των Οινουσσών, με τους ιδιοκτήτες ακινήτων  να καλούνται να τα δηλώσουν μέχρι τις 15 Απριλίου του 2019, ημερομηνία που επεκτείνεται μέχρι τις 15 Ιουλίου του 2019 για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο.

Τα γραφεία της εταιρείας «Ελληνικό Κτηματολόγιο» στο νησί μας, η οποία θα παραλαμβάνει τις δηλώσεις από τους ιδιοκτήτες, ξεκίνησαν να λειτουργούν από χθες στην οδό Αεροπόρου Ροδοκανάκη 3 (στην περιοχή της Φάρκαινας), με την Μαρινίκη Τζίφα να αναφέρει στο Ράδιο «Α» ότι θα είναι ανοιχτά κάθε Δευτέρα 8 π.μ. – 5 μ.μ., Τρίτη – Πέμπτη και Παρασκευή 8 π.μ. – 4 μ.μ. και κάθε Τετάρτη 8 π.μ. με 7 μ.μ. προκειμένου να εξυπηρετούν τους ενδιαφερόμενους πολίτες.

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι κινητές μονάδες της εταιρείας, το επόμενο διάστημα, θα μεταβούν στην περιφέρεια ώστε ιδιοκτήτες ακινήτων, π.χ. χωριών της Βόρειας Χίου, να εξυπηρετηθούν στην περιοχή τους.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να δηλωθούν τα ακίνητα σε Οινούσσες, Ψαρά, και στους προκαποδιστριακούς ΟΤΑ στο Δήμο Χίου, δηλ. σε Αγ. Γάλας, Αγ. Γεώργιο Συκούση,  Αμάδες, Βέσσα, Βίκι, Βολισσό, Διευχά, Ελάτα, Καμπιά, Καρδάμυλα, Κέραμο, Κουρούνια, Λαγκάδα, Λεπτόποδα, Λιθί, Μελανιός, Μεστά, Νέα Ποταμιά, Νενητούρια, Ολύμποι, Ομηρούπολη (Βροντάδος, Αυγώνυμα, Ανάβατος, Καρυές, Συκιάδα). Παρπαριά, Πιραμά, Πισπιλούντα, Πιτυός, Πυργί, Σιδηρούντα, Σπαρτούντα, Τρύπες, Φυτά και Χάλανδρα.

Η δήλωση υποβάλλεται, εκτός από το αρμόδιο γραφείο κτηματογράφησης, και ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα του Φορέα. (https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Info_Page.aspx).

 

Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.

τηλ. Γραφείου Χίου 22710 -25700