Εργοτάξιο τα Ψαρά των 400 κατοίκων: Και 868.000 ευρώ για αγροτική οδοποιία

Δείτε τις ΦωτογραφίεςΑκούστε το ηχιτικό
Πέμ, 17/12/2020 - 14:28
Ηχητικό απόσπασμα: 

"Το  2021 θα είναι μια χρονιά ιδιαίτερα δημιουργική και παραγωγική για το δήμο μας και το νησί μας", ανέφερε σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Αλήθεια» ο Δήμαρχος Ψαρών, Κώστας Βρατσάνος, εστιάζοντας στον για πρώτη φορά τόσο μεγάλο προϋπολογισμό που ενέκρινε το δημοτικό τους συμβούλιο, ο οποίος πλησιάζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ παράλληλα και το τεχνικό τους πρόγραμμα υπερβαίνει τα 6 εκατομμύρια ευρώ, κι όλα αυτά στα Ηρωικά Ψαρά, στα οποία σήμερα κατοικούν περί τους 400 ανθρώπους!

Ο Δήμαρχος με  ικανοποίηση γνωστοποίησε επίσης  ότι με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών εντάχθηκε το έργο του δήμου για τη βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, προϋπολογισμού 868.000 ευρώ, στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Με το έργο προβλέπεται, σε εννέα διαφορετικές περιοχές του νησιού, να υλοποιηθούν παρεμβάσεις όπως είναι η βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών των οδών, οδοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις και κατασκευή μικρών τεχνικών έργων από οπλισμένο σκυρόδεμα, στην υφιστάμενη αγροτική οδοποιία.

Βασικός στόχος του δήμου, σημείωσε, είναι η ενίσχυση και η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας με τη  διευκόλυνση της προσβασιμότητας στις περιοχές όπου υπάρχουν βοσκότοποι, καλλιεργήσιμες εκτάσεις, κτηνοτροφικές και μελισσοκομικές εγκαταστάσεις.

Μεταξύ άλλων στο τεχνικό πρόγραμμα έργων περιλαμβάνονται η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης και του νέου δικτύου ύδρευσης, που ήδη εκτελείται, η ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών και σχολικών κτιρίων, η μελέτη του νέου ιατρείου, η κατασκευή της αίθουσας αθλητικών δραστηριοτήτων, η αναβάθμιση των αντλιοστασίων και των δεξαμενών ύδρευσης, η αναβάθμιση της παιδικής χαράς, η προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του Π.Π. Ιατρείου Ψαρών  καθώς και η ανανέωση του στόλου των οχημάτων με την προμήθεια νέων οχημάτων και μηχανημάτων έργου.

Επίσης στο επόμενο διάστημα αναμένονται παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι.

Επισυνάπτεται τμήμα της συνέντευξης του Δημάρχου Ψαρών, Κ. Βρατσάνου

Σχετικά Άρθρα