Χίος, Σάββατο 4 Ιουλίου

"Έσπασε" κάθε ρεκόρ η φετινή παραγωγή μαστίχας

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 13/05/2020 - 14:29

Παραγωγή… ρεκόρ για την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γιώργο Τούμπο έχουν ήδη παραδοθεί 182 τόνοι μαστίχας, με την διαδικασία να ολοκληρώνεται την Παρασκευή.

«Η φετινή παραγωγή «έσπασε» τον προηγούμενο αριθμό ρεκόρ, ο οποίος καταγράφτηκε το 1972 όταν και είχε παραδοθεί ποσότητα 180 τόνων», ανέφερε ο κ.Τούμπος, τονίζοντας ότι η αύξηση αυτή είναι αναγκαία για την Ένωση ώστε να καλύψει την ζήτηση που υπάρχει.

Αναφορικά με τους λόγους που οδήγησαν στην αύξηση αυτή, ο πρόεδρος της ΕΜΧ εκτιμά ότι η αύξηση στην τιμή της μαστίχας σε συνδυασμό με την πτώση άλλων επαγγελματικών δραστηριοτήτων, όπως για παράδειγμα η οικοδομική, έκανε πολλούς να στραφούν στα χωράφια και την μαστιχοκαλλιέργεια.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 02/07/2020 - 21:57

Ποδαρικό στις 2.20 το μεσημέρι της Πέμπτης έκανε στο αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» της Μυτιλήνης η πρώτη ολλανδική πτήση τσάρτερ της εταιρείας Corendon.

Συνολικά αποβιβάστηκαν στον νέο τερματικό σταθμό 110 ταξιδιώτες, τους οποίους υποδέχθηκαν η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων και το Επιμελητήριο Λέσβου, καθώς και εκπρόσωποι της εταιρείας στο νησί μας, έχοντας ετοιμάσει ένα μικρό τελετουργικό με παραδοσιακή μουσική και χορευτές, ενώ κερνούσαν διάφορα εδέσματα από τοπικά προϊόντα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η πτήση της Corendon που ξεκίνησε από το Άμστερνταμ, προσγειώθηκε πρώτα στο αεροδρόμιο «Αρίσταρχος ο Σάμιος» στη Σάμο, αποβιβάζοντας περίπου 70 ταξιδιώτες, πριν έρθει στη Μυτιλήνη.

Μ

Σύμφωνα με το "Νησί" της Μυτιλήνης, με βάση τα μέτρα ασφαλείας που έχει αποφασίσει η πολιτεία για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας Covid-19, περίπου 30 Ολλανδοί επιβάτες της πτήσης, ελέγχθηκαν δειγματοληπτικά για τον κορονοϊό. Μια αναγκαία διαδικασία, που ωστόσο καθυστέρησε αρκετά την έξοδο από τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου.