Εθνικό Κτηματολόγιο: 7 στους 20 δήλωσαν την ιδιοκτησία τους στη Χίο

Τους επόμενους μήνες το ποσοστό θα αυξηθεί στο 61,4%
Παρ, 13/12/2019 - 10:29

Στο 34,9%  έφθασε σε Χίο και Ικαρία η συμμετοχή των πολιτών στην κτηματογράφηση μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου που ολοκληρώθηκε η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας.

Ωστόσο σύμφωνα με το ρεπορτάζ της έντυπης «Καθημερινής», αν συνυπολογιστούν και τα ραντεβού που οι πολίτες έχουν κλείσει για να υποβάλουν δηλώσεις μέσα στους επόμενους μήνες, το ποσοστό αυξάνεται σημαντικά στο 61,4%.

«Οσοι πολίτες δεν έχουν σπεύσει να δηλώσουν την ατομική τους ιδιοκτησία καλούνται να το πράξουν τις επόμενες ημέρες χωρίς την ενεργοποίηση των προβλεπόμενων προστίμων, τα οποία ενεργοποιούνται εντός του πρώτου εξαμήνου του νέου έτους», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η «Ελληνικό Κτηματολόγιο». Οπως επισημαίνει, «καθυστέρηση των πολιτών στις δηλώσεις δεν σημαίνει αυτόματη απώλεια της περιουσίας τους. Συνεπάγεται, ωστόσο, αδυναμία αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας, αδυναμία μεταβίβασης ακινήτων και αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, ενδεχομένως δικαστικές περιπέτειες, καθώς και αυξημένο κόστος λόγω της μελλοντικής ενεργοποίησης των προστίμων».

Σχετικά Άρθρα