Παράταση της κτηματογράφησης στο Βόρειο Αιγαίο

Ζητά τα Περιφερειακό Τμήμα του ΤΕΕ
Τετ, 27/05/2020 - 14:30

Την παράταση της διαδικασίας κτηματογράφησης στο Βόρειο Αιγαίο, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου, ζητά το Περιφερειακό Τμήμα Βορειοανατολικού Αιγαίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Όπως σημειώνει σε επιστολή του στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο χρόνος που δόθηκε στους κατέχοντες ακίνητη ιδιοκτησία στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, για τη συλλογή των αιτήσεων των δικαιωμάτων, ήταν λιγοστός, μη επαρκής και άδικος σε σχέση με την υπόλοιπη επικράτεια.

«Με δεδομένο την πανδημία από το COVID-19 τόσο οι πολίτες, όσο και οι συνάδελφοι μηχανικοί δεν μπόρεσαν να δηλώσουν τα ακίνητα, αφού πρακτικά δεν γίνονταν αποτυπώσεις γεωτεμαχίων, δεν υπήρχαν αναλώσιμα για φωτοτυπίες και μαζικές εκτυπώσεις, στα γραφεία κτηματογράφησης υπήρχε μειωμένη προσέλευση, για τους λόγους αυτούς ζητάμε άμεσα να ανακοινωθεί επίσημα τουλάχιστον μέχρι τέλος του έτους παράταση στη συλλογή δηλώσεων σε όλα τα νησιά του Βορειουανατολικού Αιγαίου. Η καλοκαιρινή περίοδος θα είναι ζωτικής σημασίας για την ολοκλήρωση του έργου και ιδιαίτερα εξυπηρετική για τους κατοίκους του εξωτερικού», αναφέρει η επιστολή.

Σχετικά Άρθρα