"Φωτιά και λάβρα" τα καύσιμα!

Στα 1,18 το πετρέλαιο θέρμανσης στη Χίο και στα 1,80 η αμόλυβδη
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 20/01/2022 - 12:42

"Φωτιά και λάβρα" το ενεργειακό κόστος, συμπεριλαμβανομένης και της τιμής των καυσίμων, που έχει τραβήξει την... ανηφόρα.

Την ώρα που κακοκαιρία «Ελπίδα» είναι στην αρχή, δεν υπάρχει καμία ελπίδα τις επόμενες ημέρες να δούμε να κατεβαίνει η τιμή των καυσίμων, μάλλον το αντίθετο θα συμβεί, ανέφερε σήμερα από το Ράδιο «Αλήθεια» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πρατηριούχων Χίου, Ηλίας Σαββάκης.

Χαρακτηριστικό της ακρίβειας στα καύσιμα είναι ότι χθες -με βάση το παρατηρητήριο τιμών υγρών καυσίμων- με μέση τιμή, πανελλαδικά, 1,19 ευρώ / λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, στη Χίο η τιμή ήταν 1,182 ευρώ, στη Σάμο 1,25 ευρώ και στη Λέσβο 1,292 ευρώ!

Αντίστοιχα για την αμόλυβδη βενζίνη 95, με μέση τιμή πανελλαδικά 1,786 ευρώ /λίτρο, στη Χίο η τιμή ήταν 1,793 ευρώ, στη Σάμο 1,85 ευρώ και στη Λέσβο 1,847 ευρώ.

Όντας στην «καρδιά» του χειμώνα, αυτήν την περίοδο υπάρχει ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης, με τον κο Σαββάκη να σημειώνει ότι σε καμία περίπτωση αυτή δεν θα φτάσει στα επίπεδα άλλων εποχών και να τονίζει ότι μια μέση προμήθεια -που παραγγέλλεται πλέον σε ευρώ από τους καταναλωτές- είναι της τάξεως των 250 ευρώ, δηλαδή στα 220 λίτρα!

«Όλοι μας κάνουμε την ανάγκη φιλότιμο», ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι αν η κυβέρνηση ήθελε να βοηθήσει τους καταναλωτές στην περίπτωση των καυσίμων τα πράγματα είναι σχετικά εύκολα μειώνοντας τον ειδικό φόρο κατανάλωσης.

Σχετικά Άρθρα