
Πρεμιέρα» με τιμή που ξεκινά από 1,38 ευρώ το λίτρο έκανε σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά της Χίου, εν μέσω ενός κλίματος ανησυχίας και αβεβαιότητας λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.
Αξίζει να αναφερθεί ότι από το μεσημέρι και έπειτα άρχισε στο παρατηρητήριο τιμών υγρών καυσίμων η ανάρτηση πρατηρίων από το νησί μας που διαθέτουν πετρέλαιο θέρμανσης. Μέχρι τις 3.10 μ.μ. στη σελίδα του παρατηρητηρίου μόνο 7 πρατήρια είχαν γνωστοποιήσει τη διάθεση του προϊόντος με τιμή που ξεκινά - όπως προαναφέρθηκε- από τα 1,38 ευρώ ανά λίτρο και φτάνει μέχρι και τα 1,412 ευρώ ανά λίτρο.
Όπως είπε στο Ράδιο "Αλήθεια" ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Χίου, Ηλίας Σαββάκης ίσως την επόμενη εβδομάδα να υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για διάθεση πετρελαίου θέρμανσης, αφού αφενός αυτή την περίοδο και λόγω των καλών καιρικών συνθηκών οι καταναλωτές δεν έχουν κάνει παραγγελίες, αφετέρου οι πρατηριούχοι βλέποντας το προηγούμενο διάστημα να μειώνεται η τιμή των καυσίμων (π.χ. η αμόλυβδη που υπερέβαινε τα 2 ευρώ είναι τώρα στα 1,85 ευρώ) περιμένουν να προμηθευτούν σε χρόνο τέτοιο που θα τους επιτρέπει άμεσα να διαθέσουν το προϊόν ώστε να μην βγουν χαμένοι (αγοράσουν δηλ. ακριβότερα ενώ η μέση τιμή πώλησης έχει πέσει).
Πέρσι η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης είχε ξεκινήσει από 1,41 ευρώ/ λίτρο.