Φτάσαμε στους 5.000 Τούρκους και συνεχίζουν να έρχονται

"Ανάσταση" στην τοπική αγορά από το Μπαϊράμι
Τρί, 13/09/2016 - 14:54

Ανακάμπτει το τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία μετά τα γεγονότα του Ιουλίου και ήδη το δεύτερο κατά σειρά Μπαϊράμι, μέσα στους τελευταίους δύο μήνες, έχει φέρει ήδη στη Χίο, από την Παρασκευή μέχρι σήμερα το μεσημέρι, 5.031 Τούρκους επισκέπτες, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και γιατί όχι να ξεπεράσει τους 6.900 που ήρθαν στην προηγούμενη, αντίστοιχη σε διάρκεια ημερών, εορταστική περίοδο των γειτόνων.

Η Ρένα Δαμίγου, Προϊσταμένη Τουρισμού στο Δήμο Χίου, επισήμανε ότι το Μπαϊράμι, που ξεκίνησε χθες, τύποις ολοκληρώνεται την Πέμπτη, όμως επειδή οι Τούρκοι προσαρμόζουν τις γιορτές, όπως και οι Έλληνες, θα το επεκτείνουν πρακτικά μέχρι και το Σαββατοκύριακο.

«Όπως με ενημέρωσαν από τα γραφεία ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένα διαθέσιμο ΙΧ, ενώ από την Παρασκευή μέχρι και χθες με τα πλοία οι Τούρκοι είχαν φέρει 157 δικά τους ΙΧ και σήμερα άλλα 31», τόνισε η κα Δαμίγου η οποία θύμισε ότι αυτήν την παράμετρο πρέπει να την έχουν υπ’ όψιν τους οι Χιώτες οδηγοί, με δεδομένο ότι οι Τούρκοι δε γνωρίζουν καλά τους δρόμους, τις παγίδες που κρύβουν κ.λ.π. οπότε χρειάζεται περισσότερη προσοχή για την αποφυγή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Στα ενδιαφέροντα στοιχεία των παρόντων αφίξεων και η έλευση Τούρκων από την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η οποίοι πραγματοποιούν 4ημερες – 5νθήμερες διακοπές.

Σχετικά Άρθρα