Γ. Δανιήλ: Πιο κοντά στη Χίο οι Οινούσσες μετά την ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Λαγκάδα

Ακούστε το ηχιτικό
Τετ, 25/10/2023 - 12:15
Ηχητικό απόσπασμα: 

Πιο κοντά στη Χίο έρχονται πλέον οι Οινούσσες, μετά την απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για την έγκριση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Λαγκάδας - Οινουσσών.

Μιλώνστας στο Ράδιο "Αλήθεια" ο Δήμαρχος Οινουσσών, Γιώργος Δανιήλ επεσήμανε ότι αναμένεται η προκήρυξη της επιδοτούμενης γραμμής για να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο το πλάνο που υπάρχει είναι για καθημερινή σύνδεση -7 ημέρες την εβδομάδα- προκειμένου πλοίο να φεύγει το πρωί από τη Λαγκάδα και να πηγαίνει στο νησί τους και στη συνέχεια να επιστρέφει, σε χρόνο που θα δοκιμαστεί στην πορεία (π.χ. μεσημέρι ή απόγευμα) προκειμένου να είναι πιο αποδοτικό το δρομολόγιο, να εξυπηρετεί περισσότερους επιβάτες.

"Όταν ο καιρός είναι καλός σε 20 λεπτά είσαι στις Οινούσσες από τη Λαγκάδα", σημείωσε ο δήμαρχος τονίζοντας  ότι για τους μόνιμους κατοίκους η μετακίνηση θα παραμείνει δωρεάν.

Εκτός των τουριστικών σκοπών, που μπορεί να εξυπηρετεί ένα τέτοιο δρομολόγιο, σημαντικό είναι και το γεγονός ότι υπηρεσιακοί παράγοντες θα έχουν τη δυνατότητα της άμεσης μετακίνησης προς και από το νησί τους, όπως και οι σπουδαστές, οι καθηγητές κ.α.

Παρόλο που θα γίνει διαγωνιστική διαδικασία και από αυτήν θα δούμε αν και πόσοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, προς το παρόν φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον από επιχειρηματία που ήδη έχει θαλάσσιο ταξί, μεταφορικής δυνατότητας 49 επιβατών που δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Σχετικά Άρθρα