Χίος, Δευτέρα 30 Μαρτίου

Για το... τυπικό η ανάκληση αναθέσεων έργων του προηγούμενου Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου

Απαντά ο νέος Πρόεδρος, Αντώνης Κέφης που ανοίγει τα χαρτιά του και για τις παραχωρήσεις χώρων στη ζώνη λιμένος
Τετ, 05/04/2017 - 14:23

Υπηρεσιακή… θεωρεί την επιστροφή του στο Λιμενικό Ταμείο, μετά από 32 χρόνια και 2 μήνες υπηρεσίας ως υπάλληλος και προϊστάμενος σ’αυτό, ο νέος Πρόεδρός του, Αντώνης Κέφης, που σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α», με αφορμή την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής της θητείας του.

Ο κ. Κέφης ξεκαθάρισε ότι η ανάκληση αποφάσεων ανάθεσης έργων, που πάρθηκαν πρόσφατα από το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου στο παρά πέντε της αποχώρησης του προηγούμενου προέδρου, δε προτείνεται στην αυριανή συνεδρίαση για να βρεθούν άλλοι ανάδοχοι, αλλά γιατί πρέπει να διασφαλιστεί νομικά η διαδικασία, αφού οι αναθέσεις πρέπει να γίνονται με απόφαση Προέδρου και όχι του Δ.Σ., επικαλούμενος το… τυπικό του ζητήματος, ώστε να μην καταπέσουν στη συνέχεια οι αποφάσεις και μπουν σε περιπέτειες οι όποιοι ανάδοχοι, μη μπορώντας το Λιμενικό Ταμείο να τους πληρώσει.

Χωρίς αλλαγές οι παραχώρησεις στις ζώνες λιμένος για φέτος

Ξεκάθαρη ήταν όμως η θέση του και για το ζήτημα της παραχώρησης χώρου ενός ζώνης λιμένος σε καταστηματάρχες, θέμα που πρόσφατα επανήλθε στην επικαιρότητα με αφορμή το «βάλε – βγάλε» των κατασκευών που έχουν τοποθετήσει οι επιχειρηματίες.

«Γι’ αυτό το χρόνο θα διατηρήσουμε την υφιστάμενη κατάσταση γι’αυτό συζητάμε για παραχώρηση ενός έτους και όχι για 3ετή που ήταν μάλιστα και προσωπική μου άποψη, όντας υπάλληλος στο Λιμενικό Ταμείο. Στόχος μας είναι μέσα σ’αυτό το διάστημα να μπούμε σταδιακά σε μια τάξη και να εναρμονίσουμε τον χρόνο παραχώρησης με τις επιτρεπόμενες από το νόμο κατασκευές, εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες άδειες, ώστε να δημιουργηθεί ένα σταθερό περιβάλλον για τους επιχειρηματίες τους οποίους τους έχουμε χιλιοταλαιπωρήσει. Να τους πούμε αυτό επιτρέπεται να γίνει ώστε να τους παραχωρήσουμε τους χώρους με… παπά και κουμπάρο», σχολίασε ο κ. Κέφης, διευκρινίζοντας ότι γι’αυτό το λόγο υπάρχουν επαφές με το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Καλό καλοκαίρι... με έργα στα πεζοδρόμια;

Τέλος αναφερόμενος στο υπό εκτέλεση έργο των πεζοδρομίων στο νότιο τμήμα της προκυμαίας, σημείωσε ότι λόγω καθυστερήσεων που υπήρξαν με την εμπλοκή κοινωφελών επιχειρήσεων το πιθανότερο είναι το έργο να μην τελειώσει στον προβλεπόμενο χρόνο (τέλος Απρίλη) και να χρειαστεί παράταση.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 28/03/2020 - 09:09
Φωτό: Marine Traffic

Θερμές ευχαριστίες και χαιρετισμούς απέστειλε η UNCTAD (Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη) σε όλους τους ναυτικούς, από τον λογαριασμό της στο Facebook και στο Twitter, για τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η ναυτιλιακή βιομηχανία, και ιδιαίτερα οι ναυτικοί, εργάζονται με αυτοθυσία, στις επτά θάλασσες του κόσμου, προκειμένου να μεταφερθούν εγκαίρως και με ασφάλεια τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης σε όλες τις χώρες που πλήττονται από τον θανατηφόρο ιό.

Στο παρακάτω στιγμιότυπο από την ιστοσελίδα της Marine Traffic, εμφανίζονται τα πλοία που αυτή τη στιγμή μεταφέρουν αγαθά σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στα λιμάνια, αλλά και τον κίνδυνο μετάδοσης των ασθενειών εντός των πλοίων.

Σύμφωνα με την UNCTAD, το 90% όλων των αγαθών, συμπεριλαμβανομένων των ιατρικών προμηθειών, των τροφίμων και των καυσίμων, μεταφέρονται διά θαλάσσης, ενώ η συμβολή της ελληνικής ναυτιλίας και των Ελλήνων ναυτικών στο παγκόσμιο εμπόριο είναι εξαιρετικά σημαντική. Συγκεκριμένα, ο ελληνικών συμφερόντων στόλος μεταφέρει το 20% του παγκόσμιου, διά θαλάσσης μεταφερόμενου εμπορίου, παρότι η Ελλάδα αποτελεί μόλις το 0,15% του παγκόσμιου πληθυσμού, γεγονός που έχει ιδιαίτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς πως η Ελλάδα δεν διαθέτει εθνικά φορτία προς θαλάσσια μεταφορά, σε αντίθεση με την Κίνα, τις ΗΠΑ και άλλα παραδοσιακά ναυτιλιακά έθνη.

Όπως είναι επόμενο, τα πλοία δεν θα μπορούσαν να προσφέρουν πολλά δίχως το έμψυχο δυναμικό τους: τους πολύτιμους ναυτικούς.

Προς όλους αυτούς τους αφανείς ήρωες των θαλασσών μας, και ιδιαίτερα στους Έλληνες αξιωματικούς Εμπορικού Ναυτικού, η Ιsalos.net και τα Ναυτικά Χρονικά εκφράζουν τις ευχαριστίες και τον σεβασμό τους.

www.isalos.net