Χίος, Πέμπτη 9 Ιουλίου

Για το... τυπικό η ανάκληση αναθέσεων έργων του προηγούμενου Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου

Απαντά ο νέος Πρόεδρος, Αντώνης Κέφης που ανοίγει τα χαρτιά του και για τις παραχωρήσεις χώρων στη ζώνη λιμένος
Τετ, 05/04/2017 - 14:23

Υπηρεσιακή… θεωρεί την επιστροφή του στο Λιμενικό Ταμείο, μετά από 32 χρόνια και 2 μήνες υπηρεσίας ως υπάλληλος και προϊστάμενος σ’αυτό, ο νέος Πρόεδρός του, Αντώνης Κέφης, που σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α», με αφορμή την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής της θητείας του.

Ο κ. Κέφης ξεκαθάρισε ότι η ανάκληση αποφάσεων ανάθεσης έργων, που πάρθηκαν πρόσφατα από το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου στο παρά πέντε της αποχώρησης του προηγούμενου προέδρου, δε προτείνεται στην αυριανή συνεδρίαση για να βρεθούν άλλοι ανάδοχοι, αλλά γιατί πρέπει να διασφαλιστεί νομικά η διαδικασία, αφού οι αναθέσεις πρέπει να γίνονται με απόφαση Προέδρου και όχι του Δ.Σ., επικαλούμενος το… τυπικό του ζητήματος, ώστε να μην καταπέσουν στη συνέχεια οι αποφάσεις και μπουν σε περιπέτειες οι όποιοι ανάδοχοι, μη μπορώντας το Λιμενικό Ταμείο να τους πληρώσει.

Χωρίς αλλαγές οι παραχώρησεις στις ζώνες λιμένος για φέτος

Ξεκάθαρη ήταν όμως η θέση του και για το ζήτημα της παραχώρησης χώρου ενός ζώνης λιμένος σε καταστηματάρχες, θέμα που πρόσφατα επανήλθε στην επικαιρότητα με αφορμή το «βάλε – βγάλε» των κατασκευών που έχουν τοποθετήσει οι επιχειρηματίες.

«Γι’ αυτό το χρόνο θα διατηρήσουμε την υφιστάμενη κατάσταση γι’αυτό συζητάμε για παραχώρηση ενός έτους και όχι για 3ετή που ήταν μάλιστα και προσωπική μου άποψη, όντας υπάλληλος στο Λιμενικό Ταμείο. Στόχος μας είναι μέσα σ’αυτό το διάστημα να μπούμε σταδιακά σε μια τάξη και να εναρμονίσουμε τον χρόνο παραχώρησης με τις επιτρεπόμενες από το νόμο κατασκευές, εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες άδειες, ώστε να δημιουργηθεί ένα σταθερό περιβάλλον για τους επιχειρηματίες τους οποίους τους έχουμε χιλιοταλαιπωρήσει. Να τους πούμε αυτό επιτρέπεται να γίνει ώστε να τους παραχωρήσουμε τους χώρους με… παπά και κουμπάρο», σχολίασε ο κ. Κέφης, διευκρινίζοντας ότι γι’αυτό το λόγο υπάρχουν επαφές με το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Καλό καλοκαίρι... με έργα στα πεζοδρόμια;

Τέλος αναφερόμενος στο υπό εκτέλεση έργο των πεζοδρομίων στο νότιο τμήμα της προκυμαίας, σημείωσε ότι λόγω καθυστερήσεων που υπήρξαν με την εμπλοκή κοινωφελών επιχειρήσεων το πιθανότερο είναι το έργο να μην τελειώσει στον προβλεπόμενο χρόνο (τέλος Απρίλη) και να χρειαστεί παράταση.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 08/07/2020 - 18:12

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, για δεύτερη σχολική περίοδο, η συνεργασία της INTERAMERICAN με το «The Tipping Point» για τη διαδραστική, διαδικτυακή επικοινωνία και ενημέρωση μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με εστίαση φέτος στον «Αλφαβητισμό για την Υγεία». Το πρόγραμμα της σχολικής περιόδου 2019-2020 ακολούθησε την ιδιαίτερα επιτυχημένη πιλοτική συνεργασία της εταιρείας και του οργανισμού κατά τη σχολική περίοδο 2018-2019, που αφορούσε στον «Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό». Η θεματολογία των 31 συνολικά εξ αποστάσεως συνεδριών σε πραγματικό χρόνο -όχι μόνο στη σχολική τάξη- που πραγματοποιήθηκαν, κινήθηκε στους δύο άξονες της ασφάλειας και της υγείας.

Οι συνεδρίες περιελάμβαναν θέματα για την υγεία και την πρόληψη, τη διατροφή, τον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση, το άγχος και την ψυχολογία και τέλος, τα βασικά για την ασφάλεια της υγείας, για το well being και επίσης θέματα με αφορμή την πανδημία για τη νόσο Covid-19 και το νέο κορονοϊό. Μάλιστα, κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης συζητήθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ζήτημα της διαχείρισης του άγχους και της καθημερινότητας, που κατέλαβε τους μαθητές και περισσότερο αυτούς  που επρόκειτο να δώσουν εξετάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το σύνολο των συνεδριών, οι 19 αφορούσαν στις έκτακτες θεματικές ανάγκες που προέκυψαν από την πανδημία.

Η INTERAMERICAN δημιούργησε μια ομάδα εθελοντών -επιστημονικών συνεργατών και στελεχών της από τον κλάδο ασφάλισης υγείας- οι οποίοι αφού εκπαιδεύτηκαν ειδικά για τις ανάγκες του προγράμματος, μοιράστηκαν την εμπειρία και τις γνώσεις τους, ως μέντορες, με μαθητές 16 σχολείων ανά την Ελλάδα, από τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη μέχρι τα Ιωάννινα και το Ρέθυμνο. Η τεχνολογία, που για την εταιρεία αποτελεί κομβικό τομέα του σύγχρονου οργανωτικού και λειτουργικού μετασχηματισμού της, έφερε τους μέντορες με live video συνδέσεις σε άμεση επαφή με τους μαθητές των γυμνασίων και λυκείων και συνέβαλε στη μετάδοση γνώσεων για καλύτερη ποιότητα υγείας και ζωής, βασισμένη στην προληπτική προσέγγιση (έλεγχος, διατροφή κατά την εφηβεία, σωματική άσκηση και αθλητισμός). Συμμετείχαν από τα επιλεγμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα 405 μαθητές και συγκεντρώθηκαν 245 top-rated αξιολογήσεις από τους ίδιους και τους καθηγητές τους, αναφορικά με τη συνεδρία και το μέντορα. Ακόμη, αξιοποιήθηκε και η ασύγχρονη επικοινωνία ερωτήσεων-απαντήσεων (topics) και αναπτύχθηκαν 3 σχετικές θεματικές  σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα των μαθητών.

Υπογραμμίζεται η σημαντική συμβολή των μεντόρων στην επιτυχία αυτής της εκπαιδευτικής και ενημερωτικής διαδραστικής άσκησης, δεδομένου ότι διέθεσαν αρκετό χρόνο για την εκπαίδευσή τους στην εφαρμογή του προγράμματος και τη δημιουργία ενδιαφέρουσας ύλης. Συμμετείχαν στο πρόγραμμα, εθελοντικά, οι: Μαρία Μπελεχρή, παθολόγος και οι γενικοί ιατροί Γιώργος Σούλης, Λώρα Ζεμενίδου, Χριστίνα Τσατσάκη και Μάριος Σταθάτος. Από τα στελέχη της εταιρείας, έλαβαν μέρος η Εύη Ντάλλα και ο Γιάννης Βασαλάκης. Η συνεργασία της INTERAMERICAN με το «The Tipping Point» δηλώνει την ανταπόκριση της εταιρείας στην πράξη για δύο από τους 17 Στόχους του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (UN Sustainable Development Goals), τον Στόχο 3 για «Καλή Υγεία και Ευημερία» και τον Στόχο 4 για «Ποιοτική Εκπαίδευση».