
Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, ο Γιάννης Μανδάλας, Διευθύνων Σύμβουλος της Mediterra, μια προσωπικότητα συνδεδεμένη με τον όρο «πραγματική ανάπτυξη» στο νησί μας, παρεμβαίνει στο Ράδιο ΑΛΗΘΕΙΑ επιχειρώντας να ταρακουνήσει τα λιμνάζοντα ύδατα, της αποδοχής – και από μέρους της κοινωνίας- ως κανονικότητας, αυτού που συμβαίνει με τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση – προγραμματισμένες και απρογραμμάτιστες- και όχι μόνο.
«Είναι ασύλληπτο αυτό που συμβαίνει και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αν δεν αντιδράσουμε εμείς ως Χιώτες σε αυτό που συμβαίνει θα φύγουμε, ή μάλλον θα… μας φύγουν», ανέφερε και συνέχισε:
« Ποιο νέο παιδί, ποια οικογένεια, ποιος επιστήμονας θα έρθει να εγκατασταθεί στο νησί για να ζήσει μια κανονική ζωή χωρίς τα βασικά δημόσια αγαθά που στην εποχή μας είναι ο ηλεκτρισμός, είναι οι επικοινωνίες, είναι το νερό, είναι οι συγκοινωνίες. Γιατί να αρθεί σε μια χώρα που είναι θαλασσινή, σε μια χώρα που η νησιωτική πολιτική θα έπρεπε να προηγείται από οποιοδήποτε άλλη, η οποία όμως προφανώς δεν υπάρχει, διαχρονικά».
« Μα είναι δυνατόν να σχεδιάζει κανείς έργα Ιούλιο-Αύγουστο; Η διοίκηση της ΔΕΗ προφανώς αδιαφορεί. Έχουμε φτιάξει ένα γίγαντα που δε δίνει λογαριασμό σε κανέναν και το πιο προκλητικό, κανένας δεν απαντάει στο τηλέφωνο», ανέφερε ο Δ/νων Σύμβουλος της Μediterra, ζητώντας την παρέμβαση της Εισαγγελίας.
«Δεν μπορεί η ΔΕΗ να κρύβεται πίσω από τα ψηλά γράμματα των συμβολαίων, που μας υποχρεώνουν να υπογράφουμε, όταν δεν έχουμε άλλη επιλογή. Δεν είναι αυτό καταχρηστικό δικαίωμα;», διερωτήθηκε, λέγοντας ότι από μέρους τους αυτή τη φορά θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες γνωστοποιώντας την κατάσταση στο Επιμελητήριο και στους επαγγελματικούς φορείς στους οποίους συμμετέχει, που είναι αρκετοί.
Επισυνάπτεται η συνέντευξή του.





































