Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου στη Χίο: Πρόθεση για στήριξη της υπεραστικής συγκοινωνίας 200.000€

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 23/07/2026 - 16:30

Με εντάσεις και παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκε το σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο του Βορείου Αιγαίου στη Χίο, στην αίθουσα συνεδριάσεων της περιφερειακής ενότητας Χίου.

Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Αυτιάς, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο νησί παρέστη στο συμβούλιο και απηύθυνε χαιρετισμό στους περιφερειακούς συμβούλους λίγο πριν την αναχώρηση του από τη Χίο.

Στη συνέχεια οι τόνοι ανέβηκαν με την μαέστρο Ελευθερία Λυκοπάντη και ιδρύτρια του πολιτιστικού και ανθρωπιστικού οργανισμού «Μούσα Ελληνική» να παρεμβαίνει με ομιλία της στο συμβούλιο, με αφορμή την περικοπή της χρηματοδότησης του οργανισμού από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  για το περσινό φεστιβάλ με την αιτιολογία,  ότι είχε εισιτήρια για τους θεατές, με αποτέλεσμα να δώσει -όπως είπε- από τα προσωπικά της οικογενειακά έσοδα το ποσό των 22.000€.

Ο Περιφερειάρχης Πολιτισμού Μιχαήλ - Άνθιμος Δήσσος απάντησε στην κ. Λυκοπάντη αναφέροντας ότι «τα ποσά που δίνονται ετησίως από την Περιφέρεια αξιολογούνται με βάση τη δράση και για τις δαπάνες οι οποίες μπορούν να επιχορηγηθούν. Το περσινό ποσό που εγκρίθηκε για το φεστιβάλ της «Μούσας Ελληνικής» ήταν 3.000€, όταν στην πορεία ανακαλύφθηκε ότι υπήρχε εισιτήριο, η Περιφέρεια δεν μπορούσε να παραβλέψει την νομοθεσία, η οποία δεν δικαιολογεί χρηματοδοτήσεις από την στιγμή που υπάρχει είσοδος στον θεατή».

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παντελής Μπουγδάνος σε παρέμβαση του επί του θέματος δήλωσε ότι επιχορηγήσεις πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων παραμένουν μέχρι και σήμερα απλήρωτες.

Στη συνέχεια, στο περιφερειακό συμβούλιο έγινε αναφορά στο μείζον θέμα που αφορά τους κατοίκους του νησιού, το πρόβλημα των υπεραστικών μετακινήσεων. Ο κ. Μπουγδάνος λαμβάνοντας το λόγο μετέφερε τον προβληματισμό των συμπολιτών μας που εδώ και ένα χρόνο έχουν στερηθεί το δικαίωμα τους στην υπεραστική τους μεταφορά.

Ο Χωρικός και Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Νίκος Νύκτας σε δηλώσεις του στην τηλεόραση της Αλήθειας, αναφερόμενος στο θέμα της υπεραστικής μετακίνησης των πολιτών εν απουσία υπεραστικών ΚΤΕΛ, τόνισε ότι πρόκειται για ένα θέμα που αφορά την κυβέρνηση, αλλά επειδή την Περιφέρεια την ενδιαφέρει να στέκεται δίπλα στον Χιώτη πολίτη, που βρίσκεται στα χωριά, εξασφάλισε το ποσό των 200.000€ από τους ΚΑΠ Χίου έτσι ώστε σε δεύτερο χρόνο να χρηματοδοτηθεί η υπεραστική συγκοινωνία των ΚΤΕΛ στη νότια Χίο.

me_entaseis_kai_enstaseis_to_perifereiako_symvoylio_v_aigaioy_sti_hio

Σχετικά Άρθρα