«Γκάζια» για κατάθεση 3.500 πινακίδων

«Κόλαση» για το Ν. Λαβίδα, υπεύθυνο του τμήματος της Δ.Ο.Υ. ο Δεκέμβρης με την αθρόα προσέλευση πολιτών που ακινητοποιούν τα οχήματά τους, για να μην πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας
Τρί, 16/12/2014 - 14:48

Τα Χριστούγεννα ανεβαίνει το δικό του… Γολγοθά ο Νίκος Λαβίδας, υπεύθυνος του τμήματος της Δ.Ο.Υ Χίου για την κατάθεση πινακίδων οχημάτων και ειδικά η τελευταία εβδομάδα του χρόνου ζει μια κόλαση, όπως είπε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α».

Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός ιδιοκτητών ΙΧ και μοτοσυκλετών, που μη μπορώντας να αντέξουν το αυξημένο κόστος που συνεπάγεται η χρήση ενός οχήματος, συμπεριλαμβανομένων των τελών κυκλοφορίας, ασφαλίστρων κ.ο.κ., καταθέτουν πινακίδες, φτάνοντας μάλιστα πέρσι σε νέο ρεκόρ, αφού κατατέθηκαν 4.140 πινακίδες!

Ο Δεκέμβρης είναι ο μήνας που γίνεται η αθρόα προσέλευση πολιτών στο συγκεκριμένο τμήμα, με τον κ. Λαβίδα να τονίζει ότι ήδη έχουν κατατεθεί 1.820 πινακίδες και εκτιμά ότι μέχρι το τέλος του μήνα, που λήγει η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2015, μπορεί ο συνολικός αριθμός τους να φτάσει τις 3.500.

Πάντως μπορεί τώρα να κατατίθενται πινακίδες αλλά κατά τη διάρκεια της χρονιάς πολλοί είναι εκείνοι που τις παίρνουν πίσω, πληρώνοντας το ποσό που αναλογεί στο υπόλοιπο του χρόνου για τα τέλη.

Έτσι και από τα τέλη κυκλοφορίας εξοικονομούν χρήματα και από τα ασφάλιστρα, για το διάστημα που είναι ακινητοποιημένο το όχημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος η Δ.Ο.Υ. επέστρεψε σε ιδιοκτήτες οχημάτων.2.500 πινακίδες που είχαν κατατεθεί το 2013.  Μάλιστα ο κ. Λαβίδας υπολογίζει ότι οι 600 είναι για ενοικιαζόμενα ΙΧ που ακινητοποιούνται τη χειμερινή περίοδο και 1.200 περίπου είναι μοτοσυκλετών, όπου παρατηρείται το φαινόμενο πολίτες να τις βγάζουν από την κυκλοφορία το χειμώνα για να χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητο και αντίστοιχα το καλοκαίρι να ακινητοποιούν το ΙΧ για να κυκλοφορούν με τη μοτοσυκλέτα. Ανάμεσα στα ΙΧ που καταθέτουν πινακίδες, όσα είναι μεγάλου κυβισμού και τα τέλη είναι πολύ υψηλά.

Θυμίζουμε πάντως για εκείνους που ενδιαφέρονται να καταθέσουν πινακίδες ότι η προθεσμία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου και αν δεν πληρώσουν τέλη από την 1η του Γενάρη υπολογίζονται στο διπλάσιο ποσό. Πέρσι μάλιστα δεν είχε δοθεί παράταση.

 

 

Σχετικά Άρθρα