Χίος, Τρίτη 28 Ιανουαρίου

Γνωριμία με τα Σπήλαια μας

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 06/05/2015 - 15:38

Πόσοι από μας επισκεφθήκαμε τα αριστουργήματα της φύσης, που διαθέτει το νησί μας, τα Σπήλαια του Αγίου Γάλακτος και των Ολύμπων; Η “Προμηθευτική” που ανέλαβε την διαχείριση και λειτουργία τους, ξεκίνησε τη γνωριμία κατ’ αρχήν του τουριστικού κόσμου μ’ αυτά.

“Θέλουμε να τα γνωρίσει ο κόσμος του τουρισμού στο νησί μας, για να τα προωθήσει», είπε ο Πρόεδρος της “Προμηθευτικής” Ηλίας Φόρος, ενώ ο Διευθυντής της επιχείρησης, Νίκος Πιτσιλός, συμπλήρωσε ότι την περσινή χρονιά τα σπήλαια επισκέφθηκαν 7.000 άτομα, τα εισιτήρια που κόπηκαν ήταν λιγότερα, γιατί αρκετοί επισκέπτες ήταν μαθητές σχολείων που δεν πληρώνουν, οπότε με έσοδα λίγων χιλιάδων ευρώ δεν μπορεί παρά να γίνεται η στοιχειώδης συντήρηση των σπηλαίων.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφορά αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους στην αγροδιατροφή και τον τουρισμό
Τρί, 28/01/2020 - 15:26

Μετά την χθεσινή απόφαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Χίου, ο φορέας, θα διεκδικήσει την ένταξή του σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για το ανθρώπινο δυναμικό στην αγορά εργασίας και την ένταξη ευπαθών ομάδων.

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Παντελής Λεγάτος, το πρόγραμμα που έχει έναν προϋπολογισμό της τάξεως των 500.000 ευρώ, απευθύνεται σε αυτοπασχολούμενους και εργαζόμενους στην αγροδιατροφή και τον τουρισμό κι εάν επιτευχθεί η ένταξή τους, τότε θα υπάρχει δυνατότητα 350 άτομα στη Χίο να συμμετέχουν σε επιδοτούμενα σεμινάρια, στο συγκεκριμένο αντικείμενο.