Χίος, Τετάρτη 12 Αυγούστου

Η αγορά την εποχή του κορωνοϊού

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 10/04/2020 - 21:36

Η κίνηση παραμένει και σήμερα υποτονική στην αγορά της Χίου, όπως μας λέει σε σχετικό ρεπορτάζ και ο οπωροπώλης Ανδρέας Τσουρής, επισημαίνοντας ότι ο κόσμος δεν κυκλοφορεί, οι παραγγελίες γίνονται ως επί το πλείστον από το τηλέφωνο, με το τζίρο αισθητά μειωμένο και την επαναφορά στην προτέρα μας κατάσταση αβέβαιη.

Είναι τώρα και μερικοί επαγγελματίες που αν και τα καταστήματά τους είναι κλειστά εξυπηρετούν με ραντεβού πολίτες για επείγουσες περιπτώσεις.

Σε μία τέτοια κατηγορία ανήκουν οι οπτικοί που εξυπηρετούν, στα πλαίσια πρωτοβάθμιας περίθαλψης πελάτες - ασθενείς όσον αφορά επισκευή γυαλιών ή φακούς επαφής.

Η δουλειά όπως μας είπε ο Κυριάκος Μπάτσης είναι πλήρως μηδενική.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 11/08/2020 - 15:01

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου Γιώργος Τούμπος μετά την συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, καθώς απέσπασε την δέσμευση του για επιπλέον χρηματοδότηση των παραγωγών της Χίου, που έμειναν εκτός από την λίστα που ανακοινώθηκε.

 «Βούληση και δέσμευση της Περιφερειακής αρχής όπως δηλώθηκε ξεκάθαρα είναι να ενταχθούν στα σχέδια όλοι όσοι συγκέντρωσαν βαθμολογία βάσης -για το σύνολο του προγράμματος- πάνω από 45, που για την Χίο αφορά επιπλέον 97 παραγωγούς.

Νομίζω ότι εφ όσον επιτευχθεί αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση του Πρωτογενούς τομέα της Χίου, και βρίσκει λύση ένα σημαντικό πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΜΧ.

Να σημειώσουμε ότι ο Γιώργος Τούμπος ήταν από τους πρώτους που διαμαρτυρήθηκε έντονα μόλις έγινε γνωστός ο πίνακας με την κατανομή των κονδυλίων της χρηματοδότησης επιχειρήσεων πρωτογενούς τομέα, λέγοντας ότι:

« Δεν είναι δυνατόν το 80% των κονδυλίων να αφορούν τον Νομό Λέσβου, την στιγμή που η Χίος αποτελεί τον Νόμο με την μεγαλύτερη αποτυπωμένη συμμετοχή κατά κεφαλήν εισοδήματος (Αγροτικών Εισοδημάτων) στο ΑΕΠ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου».

ikanopoiisi_stin_emh_gia_entaxi_akomi_97_paragogon_gia_hrimatodotisi