Η... απογείωση της Μαστίχας στο μέλλον και το φάρμακο

Αναπτυξιακό έργο του αιώνα το ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ που εγκαινιάζεται στην Καλλιμασιά
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 28/04/2023 - 18:30

Μεγάλη μέρα για την Χίο, η αυριανή.

Μεγάλη για όσους αντιλαμβάνονται ότι η μαστίχα είναι ο ένας πνεύμονας του νησιού από... γενέσεως του.

Και αυτός ο πνεύμονας με κινητήριο δύναμη την ΕΜΧ απογειώνεται στην κυριολεξία, μπαίνοντας μεταξύ άλλων δυναμικά στον χώρο του φαρμάκου, εγκαινιάζοντας το ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ της Καλλιμασιάς, με δεκάδες εκλεκτούς προσκαλεσμένους, που ξέρουν ότι δεν συμμετέχουν σε μια τυπική διαδικασία, αλλά σε ένα ΚΕΝΤΡΟ ήδη δοκιμασμένο και στην ουσία σε λειτουργία.

Άλλωστε χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε στην Αλήθεια TV η ψυχή των mastiha shop Γιάννης Μανδάλας από τις 20/7/22.

Το έργο, που εγκαινιάζεται το Σάββατο 29/4/23 στεγάζεται σε χώρους συνολικής έκτασης περί των 1.600τ.μ. Βασική πρόθεση σχεδιασμού του κτιρίου είναι η τυπολογική διαφοροποίησή του από το «κλασικό» βιομηχανικό κτίριο - εργοστάσιο.

Στόχος είναι να γεφυρώσει την ακαδημαϊκή γνώση με τις ανάγκες της βιομηχανικής παραγωγής και να παραχθούν έτσι καινοτόμα προϊόντα με βάση τη Μαστίχα Χίου.

Η «καρδιά» του κτιρίου, ο μηχανολογικός του εξοπλισμός οργανώνεται και τοποθετείται σε σαφώς ορισμένες περιοχές, σύμφωνα με τις εκάστοτε προδιαγραφές λειτουργίας του. Για την οπτική απόκρυψη και την αποφυγή της άναρχης επέκτασής του στον περιβάλλοντα χώρο - ακάλυπτο, κατασκευάστηκε ενδιάμεσος όροφος, στα πρότυπα του παλιού «μηχανολογικού ορόφου», όπου τοποθετούνται μηχανήματα και κλιματιστικές μονάδες και αποκρύπτονται οπτικά.

Το κτίριο εκτείνεται σε τέσσερα επίπεδα, με διαφορετικές χρήσεις στο καθένα που μεταφράζονται σε αντίστοιχες οριζόντιες ζώνες στην όψη του:

• Υπόγειο: αποθηκευτικοί & μηχανολογικοί χώροι / είσοδος, αποδυτήρια και χώρος διαλείμματος προσωπικού.

• Ισόγειο: χώροι πιλοτικής παραγωγής - είσοδος εργαζομένων στα γραφεία & επισκεπτών.

• Η/Μ όροφος: Μηχανολογικές εγκαταστάσεις & computer room (σε κλειστές, ανοικτές ή ασκεπείς περιοχές).

• Όροφος: χώροι γραφείων / αναγνωστήριο - βιβλιοθήκη / χημείο και μικροβιολογικό εργαστήριο.

Το έργο είναι αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας της ECG Egersis Group και της εταιρίας ptb, τόσο στο τομέα της μελέτης όσο και της κατασκευής.

to_kentro_ereynas_mastihas_einai_to_epomeno_paidi_tis_e_m_h

Σχετικά Άρθρα