Χίος, Τρίτη 18 Ιουνίου

Η ΕΜΧ ενημερώνει για την Κοινή Αγροτική Πολιτική του '20

Παρ, 12/04/2019 - 15:57

Η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου σε συνεργασία με τη Gaia ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ διοργανώνουν Ενημερωτική Εκδήλωση την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 6μ.μ., στο Μουσείο Μαστίχας με θέμα: «Η ΚΑΠ μετά το 2020: Προκλήσεις και Ευκαιρίες»

Η Ε.Μ.Χ προσκαλεί τους Μαστιχοπαραγωγούς να παρακολουθήσουν την Ημερίδα για την πλήρη και έγκυρη ενημέρωσή τους.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 17/06/2019 - 18:20

 

Υπογράφτηκε την Παρασκευή η συνεργασία της ΕΜΧ με το μελετητικό γραφείο που θα αναθέσει σε υπερεργολάβους το έργο της Κατασκευής του Κέντρου Έρευνας για τη Μαστίχα το οποίο θα γίνει σε οικοπεδικό χώρο κοντά στις εγκαταστάσεις της Mediterra στην Καλλιμασιά.

To παραπάνω γνωστοποίησε σε  συνέντευξή του στο Ράδιο «Α» ο Πρόεδρος της ΕΜΧ, Γιώργος Τούμπος, ο οποίος εκτίμησε  ότι από τον επόμενο μήνα θα μπορέσουν να ξεκινήσουν οι εργασίες με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 18 μήνες.

Μάλιστα στη συνέλευση του Σαββάτου η ΕΜΧ ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για τη συμμετοχή της στο Κέντρο με το ποσό των 438.000 ευρώ.

Η ΕΜΧ κατέχει το 35% των μετοχών στο κέντρο έρευνας, αντίστοιχο ποσοστό έχει και η θηγατρική εταιρεία της η Mediterra ενώ το υπόλοιπο 30% έχουν οι εταιρείες Pharma Q, Iasis και Spin off της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μάλιστα σύμφωνα με το οργανόγραμμα σε πρώτη φάση, μετά την ολοκλήρωση του κατασκευαστικού τμήματος το οποίο έχει αναλάβει μελετητικά η εταιρεία «Ξινός και Συνεργάτες» με εμπειρία, όπως είπε ο κος Τούμπος, στα εργοστάσια φαρμακοβιομηχανιών, και αφού ολοκληρωθεί και το πρόγραμμα εξοπλισμού, το κέντρο θα στελεχωθεί με εξειδικευμένο προσωπικό (βιολόγους, χημικούς, επιστήμονες εργαστηρίου) και διοικητικούς.

Το Κέντρο, ανέφερε ο Πρόεδρος του συνεταιρισμού, θα είναι η ατμομηχανή για την ΕΜΧ και την Mediterra.

Να σημειωθεί ότι το έργο κατασκευής του έργου ανέρχεται στο ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ με εξασφαλισμένο το 51% του ποσού από το ΕΣΠΑ Βορείου Αιγαίου.