"Η Χίος πιο κοντά στη Θεσσαλονίκη και τον Κόσμο"

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 22/11/2022 - 18:38

O Φορέας Τουρισμού Χίου πιστός στο ραντεβού του , έδωσε δυναμικά το παρόν και φέτος στην 37η Philoxenia η οποία διεξήχθη 18-20 Νοεμβρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο της έκθεσης ως συνεκθέτης πραγματοποίησε 20 B2B συναντήσεις με Hosted Buyers κυρίως από αγορές εξωτερικού. Ιδιαίτερα σημαντική η συνάντηση με την ναυτιλιακή εταιρεία «Seajets» για την υποστήριξη άμεσης σύνδεσης του νησιού μας με Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα με ταχύπλοο.

Παράλληλα διοργάνωσε την εκδήλωση "Η Χίος πιο κοντά στη Θεσσαλονίκη και τον Κόσμο" , το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 εντός του εκθεσιακού χώρου

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους παράγοντες του Τουρισμού από όλη τη χώρα, τουριστικά γραφεία της Βόρειας Ελλάδας τα οποία στήριξαν εξ' αρχής την προσπάθεια του Φορέα Τουρισμού Χίου και τα οποία τιμήθηκαν στο πέρας της εκδήλωσης, δημοσιογράφοι και ΜΜΕ εθνικής εμβέλειας.

Την πρωτοβουλία χαιρέτισε με ιδιαίτερη ζέση ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Αλέξανδρος Θάνος υπογραμμίζοντας την ανάγκη γρήγορης και απευθείας πρόσβασης στη Χίο από τη Θεσσαλονίκη.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Απασχόλησης, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Κων/νος Βεργίνας.
Η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου και εκπρόσωπος του Φορέα Τουρισμού Χίου, κ Αντιγόνη Μαϊστράλη ξεκίνησε την παρουσίαση κάνοντας μια αναδρομή στην πρωτοβουλία "Φορέας Τουρισμού Χίου τονίζοντας τα θετικά αποτελέσματα για ένα Προορισμό της σύμπραξης των φορέων του.

Ακολούθησε παρουσίαση της Ταυτότητας του Προορισμού καθώς και της πρωτοβουλίας Taste like Chios δια στόματος κ. Δημοσθένη Μπρούσαλη. Την σκυτάλη πήρε ο προσκεκλημένος ομιλητής κ. Στέφανος Χατζημανώλης ο οποίος ανέλαβε να παρουσιάσει τον τρόπο που η Ταυτότητα του Προορισμού και οι υπηρεσίες του μπορούν να μετατραπούν σε πωλήσεις και επισκεψιμότητα για το νησί από οποιονδήποτε συνεργάτη, αξιοποιώντας τη δυνατότητα μέσω πλατφόρμας υπηρεσιών όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να επιλέξει ένα ολοκληρωμένο και προσωποποιημένο πακέτο διακοπών από τις παρεχόμενες υπηρεσίες των συμμετεχόντων μελών του Φορέα Τουρισμού Χίου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με live cooking και γευστική ξενάγηση στη χιώτικη γαστρονομία δια χειρός Ιωάννη Λινού, δίνοντας στους παρευρισκομένους τη δυνατότητα να πάρουν μία πρώτη γεύση από Χίο.

Εκ μέρους του Φορέα Τουρισμού Χίου παρευρέθηκαν και βράβευσαν τα συνεργαζόμενα Τουριστικά Βραβεία οι: κ. Πάσσας Γεώργιος, Αντιπρόεδρος ΦΤΧ, κ. Συράκης Ιωάννης, Γεν. Γραμ. ΦΤΧ , κ. Κων/νος Μούνδρος Υπευθ. Επικοινωνίας ΦΤΧ & η κ. Μαϊστράλη Αντιγόνη, Υπευθ. Οκονομικών ΦΤΧ .

Θερμές Ευχαριστίες για τη συνεργασία τους στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Νύκτα , στο Δήμο Χίου και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Βεργίνα και ιδίως στις κυρίες Πολιτάκη Αγγελική ,κ. Μεννή Δέσποινα  και κ. Ρένα Κατιμερτζή.

Ειδική μνεία και ειλικρινείς ευχαριστίες για την αμέριστη και συνεχή συνεισφορά τους στα μέλη του Φορέα Τουρισμού Χίου και τους χορηγούς της εκδήλωσης:

"ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΤΕΤΤΕΡΗ" "ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΨΥΧΗ" "ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΣΤΟΥΠΑΚΗ" "ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΚΑΚΙΤΣΗ" "Myrovolos organics" "ΦΑΡΜΑ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ" "Αρτοποιείο Δ.ΧΑΒΙΑΡΑΣ"  "ΑΓΡΕΛΑΣ" "ΝΙΚΟΣ ΚΥΛΗΣ" Ιωάννης Λινός- Όλγα Κοτοπούλη (Χότζας)

 

 

Σχετικά Άρθρα