Χίος, Τετάρτη 1 Απριλίου

Η INTERAMERICAN για τους άστεγους και άπορους του Δήμου Αθηναίων

Παρ, 17/01/2020 - 20:52

 

Η INTERAMERICAN για ακόμα μια χρονιά υποστήριξε το πρωτοχρονιάτικο γεύμα του Δήμου Αθηναίων, που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του Ρουφ. Η εταιρεία πρoσέφερε το καθιερωμένο γεύμα αλληλεγγύης σε 1.300, περίπου, άστεγους και άπορους πολίτες. Ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου (ΚΥΑΔΑ), Γρηγόρης Λέων, πέρα από τις ευχές, διαβεβαίωσε τους παρευρισκομένους ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να ενισχύει τα ωφελούμενα άτομα, που φθάνουν τα 26.000.

Το ΚΥΑΔΑ είναι ένας φορέας που προσφέρει ουσιαστική στήριξη στους άστεγους και άπορους κατοίκους της πόλης, παρέχοντας βοήθεια ως προς τη σίτιση, τη στέγαση και την κοινωνική επανένταξη. Η λειτουργία του ξεκίνησε το 2005 και σήμερα, υποστηρίζει σε καθημερινή βάση χιλιάδες άτομα. Στο πλαίσιο των προγραμμάτων που το ΚΥΑΔΑ υλοποιεί, περιλαμβάνεται και η διαχείριση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άστεγοι, με την ειδική ομάδα «Δράση στον δρόμο». Η ομάδα πραγματοποιεί προσεγγίσεις στους δρόμους της Αθήνας προσπαθώντας να κινητοποιήσει, να ενημερώσει και -όπου μπορεί- να εντάξει άστεγους σε δομές φιλοξενίας, παρέχοντάς τους ταυτόχρονα άμεση, πρακτική βοήθεια (τρόφιμα, νερό, ζεστά ροφήματα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, χυμούς, ρούχα, κλινοσκεπάσματα). Στις δομές του ΚΥΑΔΑ φιλοξενούνται, σήμερα, περί τα 200 άτομα.

Η INTERAMERICAN είναι αρωγός του έργου του ΚΥΑΔΑ από το 2012, με τακτική χορηγία των εορταστικών γευμάτων του Πάσχα και της Πρωτοχρονιάς και με προσφορά, κατά την περίοδο της κρίσης, σημαντικών ποσοτήτων τροφίμων από την εθελοντική συνεισφορά των εργαζομένων και συνεργατών της.

Αναφερόμενος στην υποστηρικτική συνεργασία της INTERAMERICAN, ο κ. Λέων υπογραμμίζει πως η αλληλεγγύη είναι μια συλλογική υπόθεση και η σταθερή συνεισφορά της εταιρείας συμβάλλει στην ποιότητα του κοινωνικού πολιτισμού στην Αθήνα. «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την INTERAMERICAN, που στάθηκε για μια ακόμη φορά αρωγός μας, ως χορηγός του πρωτοχρονιάτικου γεύματος για συνανθρώπους μας.
Οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται για να χαρίσει σε αυτούς τους ανθρώπους την αίσθηση της ζεστασιάς και της οικογενειακής θαλπωρής κατά τις γιορτινές ημέρες, είναι για εμάς σημαντική»
τονίζει ο πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ.

 

Σχετικά Άρθρα

Ενίσχυση του κλάδου τους ζητούν οι βενζινοπώλες
Τρί, 31/03/2020 - 16:28
Ηχητικό απόσπασμα:

Μείωση ακόμα και κατά 70% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, καταγράφουν μετά και τους περιορισμούς στην κυκλοφορία, που ισχύουν το τελευταίο 10ήμερο, οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων Χίου, που συντάσσονται με το αίτημα της ομοσπονδίας τους, να ενταχθεί και ο κλάδος τους στους δικαιούχους μέτρων στήριξης που ανακοινώνει η κυβέρνηση.

Όπως είπε στο Ράδιο «Αλήθεια» ο Πρόεδρος του τοπικού συλλόγου, Ηλίας Σαββάκης, η πτώση φάνηκε από το κλείσιμο της αγοράς και κορυφώθηκε από τον περιορισμό στην κυκλοφορία.

«Ήδη τα περισσότερα πρατήρια κλείνουν πια στις 7 το απόγευμα», τόνισε ο κος Σαββάκης λέγοντας ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση μπορεί να εξεταστεί περαιτέρω το ζήτημα του ωραρίου λειτουργίας τους.

Το μόνο μέτρο, μέχρι στιγμής που ανακοινώθηκε και που αποτελεί θετικό βήμα, όχι όμως αρκετό, είναι ότι τουλάχιστον οι εργαζόμενοί τους θα τύχουν της ενίσχυσης των 800 ευρώ.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο χώρο τους είναι  ότι οι καταναλωτές λόγω της επικρατούσας αβεβαιότητας δε δελεάζονται ούτε από την πτώση της τιμής των καυσίμων, παρόλο που π.χ. το πετρέλαιο θέρμανσης από το 1,10 ευρώ/ λίτρο που ξεκίνησε τη φετινή σεζόν η πώλησή του, έχει φτάσει στα 0,94 ευρώ / λίτρο.