Χίος, Κυριακή 26 Μαΐου

Η INTERAMERICAN βλέπει συνάρτηση του BRAIN REGAIN με τη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης των επιχειρήσεων

Παρ, 19/04/2019 - 20:32
Interamerican

Η INTERAMERICAN εκτιμά πως η επιχειρησιακή στρατηγική της βιώσιμης ανάπτυξης μπορεί να ενθαρρύνει τον επαγγελματικό επαναπατρισμό Ελλήνων του εξωτερικού και παράλληλα, να υποστηρίξει τη συγκράτηση δημιουργικού ανθρώπινου δυναμικού και νέων επιστημόνων στην Ελλάδα. Με αυτή την προσέγγιση και έχοντας αναπτύξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τους ανθρώπινους πόρους, την εργασία (νέος τρόπος, συμμετοχικότητα, ανάδειξη και αξιοποίηση ταλέντων), την ελληνική κοινωνία και την εθνική οικονομία -το κοινωνικό προϊόν που απέδωσε κατά το 2018 έφθασε στα 197 εκατ. ευρώ- η εταιρεία υποστηρίζει με τη συμμετοχή της την πρωτοβουλία BRAIN REGAIN του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Ελληνικές Ρίζες».

 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της υπευθυνότητας και στη βάση αναφοράς στους παγκόσμιους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (UN Sustainable Development Goals), επισημαίνεται από την INTERAMERICAN η συνάφεια της πρωτοβουλίας με τους Στόχους για «Αξιοπρεπή Εργασία και Οικονομική Ανάπτυξη» (8), για «Βιομηχανία, Καινοτομία και Υποδομές» (9) και για «Συνεργασία για την επίτευξη των Στόχων» (17) του Ο.Η.Ε.. Είναι Στόχοι που η εταιρεία έχει ενσωματώσει στη στρατηγική και τις δραστηριότητές της, όπως δηλώνεται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Γιάννη Καντώρο στην τελευταία της  Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης.

 

Η πρωτοβουλία BRAIN REGAIN, που ανακοινώθηκε στις 16 Απριλίου, απευθύνεται σε Έλληνες και Ελληνίδες που, λόγω της οικονομικής κρίσης, οδηγήθηκαν στο εξωτερικό, με στόχο την αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Όραμα της πρωτοβουλίας αποτελεί η συμβολή στη δημιουργία καταλλήλων συνθηκών για τον επαναπατρισμό Ελλήνων του εξωτερικού για τη στελέχωση και ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων και της εθνικής οικονομίας. Η INTERAMERICAN είναι μια από τις 16 εταιρείες που συμμαχούν, παρέχοντας ανώτερα στελέχη τους για τον ρόλο του Μέντορα. Οι Μέντορες αναλαμβάνουν το καθοριστικό έργο της καθοδήγησης των Ελλήνων του εξωτερικού μέσα από απευθείας συζητήσεις μαζί τους και αναδεικνύουν τις δυνατότητες της χώρας και τις προοπτικές που διανοίγονται για τον επαναπατρισμό των στελεχών. Στη συμμαχία εταιρειών της πρωτοβουλίας BRAIN REGAIN, εκτός της INTERAMERICAN, συμμετέχουν και οι εταιρείες: Aegean Airlines, Ελληνικά Πετρέλαια, COSMOTE, Τράπεζα της Ελλάδος, Coca-Cola Τρία Έψιλον, ΤΙΤΑΝ, Τράπεζα Πειραιώς, Όμιλος FOURLIS, T.E.MES, ΜΕΤΡΟ, CHIPITΑ, Sani Ikos, Upstream, Kyklades Maritime Corporation και Ogilvy.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 25/05/2019 - 06:31
1.	Στελέχη της INTERAMERICAN και του Συλλόγου Υπαλλήλων της εταιρείας με τους υπευθύνους του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης και τους συντελεστές της παράστασης «Το ταξίδι της Κυμοθόης».

Η σχέση αλληλεπίδρασης, που έχει αναπτύξει η INTERAMERICAN με την Κίνηση Πολιτών ΔΙΑΖΩΜΑ, διευρύνεται, με θετικές συνέπειες για την εταιρική και την ευρύτερη κοινωνία. Πέρα από τη χορηγική συνεισφορά της εταιρείας στο πολιτισμικό προϊόν που παράγεται από το σωματείο, η INTERAMERICAN μεταβολίζει αξία στο ανθρώπινο δυναμικό της, καθώς επίσης σε παιδιά και ενηλίκους, δημιουργώντας ευκαιρίες επαφής με την κληρονομιά του ελληνικού πολιτισμού.

 

Συγκεκριμένα, η εταιρεία τροφοδοτεί και επιβραβεύει για τρίτη χρονιά το ενδιαφέρον των ανθρώπων της για τους αρχαίους χώρους δρωμένων και θέασης, που αποτελούν αντικείμενο έργου του σωματείου, παρέχοντας τη συνδρομή φυσικού μέλους στο ΔΙΑΖΩΜΑ σε 14 στελέχη και εργαζομένους της. Εξασφαλίζεται, έτσι, η δυνατότητα μιας ιδιαίτερης εμπειρίας τους, σε βιωματικό και γνωστικό επίπεδο, μέσω της συμμετοχής τους στις δραστηριότητες του σωματείου. Αντιστοίχως για την INTERAMERICAN, το όφελος αντανακλάται στην ενδυνάμωση της εταιρικής κουλτούρας και συνοχής, ενώ προσεγγίζεται περισσότερο ο στόχος να αισθάνονται για την εταιρεία υπερήφανοι οι άνθρωποί της.

 

Παράλληλα η INTERAMERICAN, με πρωτοβουλίες ψυχαγωγικής εκπαίδευσης, που έρχονται να προστεθούν στο πρόγραμμα «Γνωριμία με την Κληρονομιά μας» το οποίο υλοποιεί για τους εργαζομένους της εδώ και αρκετά χρόνια, εξοικειώνει ομάδες παιδιών και ενηλίκων με την αρχαιολογία και το πολιτισμικό απόθεμα του τόπου μας. Προς αυτή την κατεύθυνση, η εταιρεία οργάνωσε πρόσφατα την παρουσίαση αφηγηματικής - μουσικής παράστασης του αρχαιολογικού παραμυθιού «Το ταξίδι της Κυμοθόης» της αρχαιολόγου συγγραφέως Εύης Παπαδοπούλου, από την ίδια και τον μουσικό Νίκο Ξανθούλη, στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης για το σύνολο των παιδιών της κοινότητας. Με την πρωτοβουλία αυτή, εκπληρώθηκε πρακτικά και η συνέχεια της πολυετούς υποστήριξης που παρέχει η INTERAMERICAN, με ποικίλους τρόπους, στον οργανισμό SOS Ελλάδος και στις δομές του, ενώ ευαισθητοποιήθηκε και κινητοποιήθηκε σχετικά και ο Σύλλογος Υπαλλήλων της εταιρείας, συνδράμοντας για τη διανομή του βιβλίου και του cd του παραμυθιού στα παιδιά του Χωριού SOS.

 

«Η Φωνή των Ονείρων»

Εξελίσσοντας τη συμβολή της στην ανάδειξη του Ασκληπιείου της Επιδαύρου και της θεουργικής ιατρικής κατά την αρχαιότητα, εξάλλου, η INTERAMERICAN πρότεινε και υποστήριξε την υλοποίηση συγγραφής ενός πολιτιστικού αφηγήματος (cultural storytelling) με θέμα το Ασκληπιείο, που βασίζεται σε μια λίθινη στήλη - αρχαιολογικό εύρημα το οποίο αναφέρεται στην ιστορία ίασης του ασθενούς Απελλά από τον Ασκληπιό. Το αφήγημα, με τίτλο «Η Φωνή των Ονείρων», γίνεται «όχημα» μιας πρωτότυπης ξενάγησης στους χώρους και τις τελετουργίες του Ασκληπιείου της Επιδαύρου και είναι γραμμένο από την αρχαιολόγο συγγραφέα Εύη Παπαδοπούλου, με εικονογράφηση της εικαστικού Φωτεινής Στεφανίδη. Η έντυπη έκδοσή του συμπληρώνεται από ψηφιακή εφαρμογή που, διαδικτυακά με χρήση smartphone ή tablet, παρέχει μια σύντομη πληροφόρηση για τέσσερα βασικά σημεία αναφοράς του ιερού χώρου: τον Ναό του Ασκληπιού, το Άβατο, τη Θόλο και το Θέατρο, που αποτελούσε μέρος της θεραπευτικής αγωγής για τους επισκέπτες του Ασκληπιείου κατά την αρχαιότητα (https://create.cliomuseapp.com/tourExperience/273/1 ).

 

Επισημαίνεται ότι η INTERAMERICAN με το ΔΙΑΖΩΜΑ είναι συνδεδεμένη, ως εταιρικό μέλος, από το 2013. Η εταιρεία, συνδυάζοντας το επιχειρησιακό ενδιαφέρον της για την υγεία με το πολιτισμικό, συνέβαλε ως κύρια χορηγός για την εκπόνηση μελέτης, σχετικής με το έργο ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος του αρχαιολογικού χώρου του Ασκληπιείου της Επιδαύρου, λίκνου της υγείας. Η εν λόγω μελέτη αποτέλεσε πρόκριμα για τη χρηματοδότηση του έργου που, ήδη, βρίσκεται σε εξέλιξη. Η INTERAMERICAN συνυπέγραψε πρόσφατα και τη Διακήρυξη (αποτέλεσμα σύμπραξης του UN Environment’s Principles for Sustainable Insurance Initiative, της WWF και του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO) για την προστασία των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς, 1.100 τοποθεσιών που είναι αναγνωρισμένες για το μοναδικό φυσικό κάλλος ή/και την μοναδικής αξίας πολιτιστική αναφορά τους.