Η ομορφιές της Χίου στην Κύπρο

Σάβ, 26/06/2021 - 06:50

Όπως ενημερώνει η Περιφέρεια με δελτίο τύπου, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη, του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Νίκου Νύκτα και του τμήματος τουρισμού της ΠΕ Χίου φιλοξενήθηκαν στη Χίο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σε ταξίδι γνωριμίας που διοργάνωσε το PlutonTravel του κ. Αντώνη Αντωνίου group 18 ατόμων από την Κύπρο αποτελούμενο από δημοσιογράφους, bloggers και experts των social media.

Οι Κύπριοι επισκέπτες γνώρισαν τις ομορφιές της Χίου, τα Μεσαιωνικά χωριά, τα ιστορικά μοναστήρια  τις πανέμορφες ακρογιαλιές και ταυτόχρονα έζησαν την ζεστή Χιώτικη φιλοξενία.

Κατά την άφιξη στη Χίο πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας με τα τοπικά ΜΜΕ και  τον Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού, μεταφορών και επικοινωνιών κ. Νίκο Νύκτα ο οποίος δήλωσε:

«Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε στη Χίο τους φίλους μας από την Κύπρο. Σε αυτές τις τρεις ημέρες που θα τους έχουμε κοντά μας θέλουμε να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου μας, να γευτούν τη φιλοξενία μας, να διασκεδάσουν και να φύγουν γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις από το νησί μας μεταφέροντας στον τόπο τους την αυθεντικότητα, την μοναδικότητα και την φυσική ομορφιά του νησιού μας.

Είναι γνωστό ότι τη Χίο και την Κύπρο τις συνδέουν δεσμοί ιστορικοί και πολιτισμικοί. Να αναφερθώ στις ντοπιολαλιές των χωριών της Νότιας Χίου, που θα σας θυμίσουν τα Κυπριακά; Στο περίφημο έργο του εθνικού ποιητή της Κύπρου, Βασίλη Μιχαηλίδη «Η Χιώτισσα»; Στους Χιώτες που βρήκαν καταφύγιο στην Κύπρο στα χρόνια της Γερμανικής κατοχής; Είναι σίγουρο ότι πολλά μας ενώνουν με την Κύπρο και πιστεύουμε ότι οι επισκέπτες μας θα έχουν την ευκαιρία να τα ανακαλύψουν και να απολαύσουν τη Χιώτικη φιλοξενία.

Θα ήθελα με αυτή την ευκαιρία να ευχαριστήσω όλους όσοι προσφέρουν απλόχερα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους για μια όσο το δυνατόν καλύτερη φιλοξενία, ώστε να εγκαινιάσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτή τη νέα συνεργασία.

Εύχομαι αυτή να είναι η αρχή μιας όμορφης και μακράς συνεργασίας με το φίλο μας κ. Αντώνη Αντωνίου και το ταξιδιωτικό γραφείο PlutonTravel, που επιμελήθηκε την οργάνωση αυτού του πρώτου ταξιδιού».

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα