Κ. Βεζέρης για πρόστιμα σε νυχτερινά μαγαζιά: Έπεσε ο πέλεκυς την περίοδο προσαρμογής του νέου ωραρίου

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 27/10/2020 - 14:15

Τα νέα δεδομένα στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής, λόγω κορωνοϊού, δεν μπορούν να εφαρμοστούν από την μια μέρα στην άλλη, υποστήριξε ο Πρόεδρος του συλλόγου των συγκεκριμένων καταστηματαρχών, Κώστας Βεζέρης, που θεωρεί ότι τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε δύο περιπτώσεις οφείλονται στο μεταβατικό στάδιο προσαρμογής.

Βέβαια η... προσαρμογή κόστισε κατά 5.000 ευρώ σε έναν ιδιοκτήτη λόγω παράβασης ωραρίου και κατά 3.000 ευρώ σε έναν άλλο για συνωστισμό, με τον κο Βεζέρη να προτρέπει τους συναδέλφους του να τηρούν τα προβλεπόμενα επισημαίνοντας ότι οι έλεγχοι είναι καθημερινοί και ειδικά για το ωράριο η περιπολία της Αστυνομίας, στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα, που πρέπει να κλείνουν τα καταστήματα, δεδομένη.

Η δυσκολία προσαρμογής στα μέτρα εντοπίζεται - όπως είπε- στους ηλικίας 18 με 25 τους οποίους επιχειρούν να θέσουν "εντός ορίων" οι εργαζόμενοι.

Ο κος Βεζέρης επεσήμανε ότι προέχει η προστασία της δημόσιας υγείας, σχολίασε όμως ότι δυστυχώς οι περισσότεροι επικεντρώνουν στο εάν υπάρχει π.χ. συνωστισμός στα δικά τους μαγαζιά, ενώ το φαινόμενο δεν εκλείπει και από μια σειρά άλλων δραστηριοτήτων.

Πάντως εκτιμά ότι η πολιτεία οφείλει να βρει κάπου στη... μέση τη χρυσή τομή.

Καταλήγοντας σημείωσε ότι ο περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας τους τις νυχτερινές ώρες, έχει οδηγήσει στην προσαρμογή στα νέα δεδομένα σημαντικής μερίδας των θαμώνων τους, που προσέρχονται πλέον νωρίτερα.

 

prostima_3.000_kai_5.000_eyro_logo._metavatikoy_stadioy_prosarmogis

Σχετικά Άρθρα