Χίος, Παρασκευή 29 Μαΐου

Κάλεσμα σε μικροοφειλέτες του Δήμου

Στρ. Γδύσης : Μικρό ενδιαφέρον μέχρι σήμερα για τη ρύθμιση οφειλών παρά τις ευνοϊκές ρυθμίσεις
Παρ, 08/09/2017 - 15:06

Κάλεσμα στους οφειλέτες του δήμου να αξιοποιήσουν την ευνοϊκή ρύθμιση, που θα είναι ανοιχτή έως το τέλος Νοεμβρίου, απηύθυνε μέσω της «Α» ο Αντιδήμαρχος, Στρατής Γδύσης, βλέποντας ότι η μέχρι τώρα προσέλευση στο ταμείο δεν είναι η αναμενόμενη, παρά το γεγονός ότι οι οφειλέτες μπορούν – υπό προϋποθέσεις – να απαλλαγούν ακόμη και από το σύνολο των προσαυξήσεων που βαρύνουν την κύρια οφειλή τους.
Με βάση τα στοιχεία που είχε στις αρχές τις εβδομάδας ρύθμιση είχαν κάνει 170 οφειλέτες, με συνολικό χρέος της τάξεως των 270.000 ευρώ, από το οποίο στο ταμείο εισέρρευσε ποσό 33.000 ευρώ.
«Το συνολικό ποσό που οφείλεται στο Δήμο είναι περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ, μεγάλο μέρος του όμως αφορά τις προσαυξήσεις, ενώ οι περισσότεροι που χρωστούν είναι μικροοφειλέτες, είτε για απλήρωτες κλήσεις, είτε για λογαριασμούς νερού από τους πρώην Δήμους, που αν κάνουν ρύθμιση θα αφαιρεθεί σημαντικό μέρος της οφειλής τους.», σχολίασε ο κ. Γδύσης ο οποίος αναφέρθηκε παράλληλα στο κόστος σε εργατοώρες που έχει για τη δημοτική υπηρεσία, αυτό το σύρσιμο των οφειλών από χρόνο σε χρόνο, χώρια το κόστος σε χρήμα για την αναγκαία ενημέρωση  - προειδοποίηση που γίνεται στους οφειλέτες κάθε τρεις και λίγο.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 28/05/2020 - 15:57
Ηχητικό απόσπασμα:

Πρόταση στο Νοσοκομείο ή στην Ανωτέρα Ενοριακή Αντιπροσωπεία δεν έχει κατατεθεί αλλά το ενδιαφέρον της εταιρείας Lidl για την αγορά ή τη μίσθωση οικοπέδου ιδιοκτησίας του «Σκυλίτσειου», που γειτνιάζει με το σούπερ μάρκετ στο Κοντάρι, παραμένει ενεργό.

Τα παραπάνω συνάγονται από τα όσα είπε στο Ράδιο «Αλήθεια» ο πολιτικός μηχανικός, Νίκος Αποστολής ο οποίος ενεργεί για λογαριασμό της εταιρείας Lidl στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον, το οποίο είχε εκδηλωθεί προ 5ετίας, με Διοικητή τότε του Νοσοκομείου τον Γιώργο Επιτροπάκη, ωστόσο είχε ναυαγήσει, παρά τη θετική ανταπόκριση της διοίκησης, αντιμετωπίζοντας την άρνηση της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η εταιρεία, κατά τον κο Αποστολή, όπως και τότε,  ενδιαφέρεται να αγοράσει τον συγκεκριμένο οικοπεδικό χώρο μέσα από διαδικασίες ανοιχτής δημοπράτησης, ή μακροχρόνιας μίσθωσης. Άλλωστε -τόνισε- κι άλλα οικόπεδα, ιδιοκτησίας του νοσοκομείου στην περιοχή, χρησιμοποιούνται από ιδιώτες για διάφορες χρήσεις. 

Με δεδομένο -είπε- ότι το ενδιαφέρον τους δεν έχει μειωθεί, παρόλο που δεν έχουν επανέλθει με νέα πρόταση, εκείνο που περιμένουν είναι να υπάρξει ανταπόκριση από την πλευρά του Νοσοκομείου. Ο ίδιος, σημείωσε, όταν είχε γίνει η αλλαγή διοίκησης στο Σκυλίτσειο, είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή τους στην κα Κανταράκη.

Τέλος, ερωτώμενος αν έχουν γίνει κινήσεις και σε πολιτικό επίπεδο, απάντησε αρνητικά, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα και  σε προσωπικό επίπεδο εξέφρασε τη δυσφορία του για την αναξιοποίητη περιουσία του «Σκυλίτσειου», που λεηλατείται - όπως είπε-  και που ακόμη κι όταν παρουσιάζεται επενδυτικό ενδιαφέρον -όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση- δεν υπάρχει ανταπόκριση.