Χίος, Δευτέρα 20 Ιανουαρίου

Καλοί οι Τούρκοι αλλά δεν καλύπτουν το έλλειμμα του οργανωμένου τουρισμού από τις ευρωπαϊκές χώρες

Πέμ, 18/01/2018 - 15:03

Επικροτεί και συμμετέχει στις προσπάθειες για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία η Ένωση Ξενοδόχων Χίου, όμως μέχρι στιγμής οι απώλειες που έχουν οι Χιώτες ξενοδόχοι από τον σχεδόν εκμηδενισμό των Ευρωπαίων τουριστών - σε οργανωμένη βάση με πτήσεις τσάρτερ- δεν καλύπτεται από τους Τούρκους

“Υπολογίζεται ότι ο μ.ο. διαμονής των Τούρκων τουριστών είναι 1,7 νύχτες. Αυτό δεν αρκεί για να καλύψει τα ξενοδοχεία, που όταν είχαμε οργανωμένα Ευρωπαίους ξεκινούσαν να δουλεύουν από τον Μάιο με πληρότητες”, ανέφερε ο κ. Μισετζής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, απόρροια της κρίσης σε συνδυασμό και με τα πρόσθετα οικονομικά βάρη, λόγω δανείων, φόρων (από φέτος και ΕΝΦΙΑ για τα ξενοδοχεία, τέλος διαμονής) κ.λ.π. έφτασαν στο σημείο 3 με 4 μικρές ξενοδοχειακές μονάδες από πέρσι να βρίσκονται σε κατάσταση αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Ήδη, όπως είπε, μισθώθηκε μία και ακολουθεί κι άλλη μία.

“Είναι τόσα πολλά τα προβλήματα που μικρές μονάδες για να αντεπεξέλθουν πέρσι δεν είχαν προσλάβει ούτε ρεσεψιονίστ με αποτέλεσμα ή ο διευθυντής να καλύπτει τις συγκεκριμένες ανάγκες ή μέλη της οικογένειάς τους”!

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο “Α” ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων παρουσίασε, ως επιτακτική ανάγκη, για την βιωσιμότητα πια των επιχειρήσεων του συγκεκριμένου κλάδου, το πάγωμα των δανείων από τις τράπεζες για μια τριετία, χωρίς την αύξηση του επιτοκίου.

Εκτός της αναφοράς που κατέθεσε γι’αυτό το θέμα στην Βουλή ο Νότης Μηταράκης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, όπως είπε, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την αντιπροεδρία της Κυβέρνησης, αναμένοντας αποτελέσματα.

 

Νέο άνοιγμα στην Τουρκική αγορά

 

Επιχειρώντας να αναστρέψουν το συγκεκριμένο κλίμα, όπως είπε ο κ. Μισετζής, η Ένωση Ξενοδόχων σε συνεργασία με το Δήμο Χίου και την Περιφερειακή Ενότητα, είναι σε επαφή με το Σύλλογο Τουριστικών Επιχειρήσεων Αλατσάτων, για προώθηση πακέτων διακοπών στο νησί μας για τους Τούρκους που κάνουν τις διακοπές τους στα Αλάτσατα, κύρια από την Κωνσταντινούπολη, αλλά και για τη δυνατότητα προσέλκυσης οργανωμένου τουρισμού από Ευρωπαϊκές χώρες ή την Αμερική με διαμονή σε Αλάτσατα και Χίο.

Σχετικά Άρθρα

Ετήσιο Εμπορικό Συνέδριο REVOIL 2020
Δευ, 20/01/2020 - 19:17

Με μεγάλη επιτυχία και την ενεργό συμμετοχή όλων των εργαζομένων υλοποιήθηκε για ακόμη μία χρονιά το Ετήσιο Εμπορικό Συνέδριο της REVOIL το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Ιανουαρίου 2020.

 

Τους συμμετέχοντες υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της εταιρείας, κος Ευάγγελος Ρούσσος, η ομιλία του οποίου όρισε την έναρξη του συνεδρίου. Ο κος Ευάγγελος Ρούσσος δίνοντας έμφαση στον σπουδαιότερο παράγοντα επιτυχίας για την REVOIL, που είναι οι άνθρωποί της, ευχαρίστησε τους εργαζομένους και τους κάλεσε να ανταποκριθούν στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για τη νέα απαιτητική χρονιά, έχοντας ως γνώμονα την ομαδικότητα και την εστίαση στο αποτέλεσμα.  

 

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, οι συμμετέχοντες είχαν τη χαρά να γνωρίσουν από κοντά και να συνομιλήσουν με σπουδαίους Έλληνες αθλητές, αλλά και συντελεστές του αθλητισμού, που μοιράστηκαν πολύτιμες προσωπικές εμπειρίες τους, οι οποίες βρίσκουν καθημερινή εφαρμογή στις απαιτητικές συνθήκες των επιχειρήσεων. Μεταξύ αυτών, τιμητική ήταν η παρουσία του Έλληνα πρωταθλητή Αντώνη Φώτση, του προέδρου του Αθλητικού Ομίλου Μαρκόπουλου κου Πάρη Ευαγγελίου και του τεχνικού διευθυντή του Ηλυσιακού & προπονητή του Παναθηναϊκού κου Θανάση Θωμόπουλου.

 

Στα πλαίσια του συνεδρίου, έλαβε χώρα και η παραδοσιακή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την οποία ακολούθησε δεξίωση και διασκέδαση για όλους τους εργαζομένους.