Χίος, Τετάρτη 5 Αυγούστου

Καλοί οι Τούρκοι αλλά δεν καλύπτουν το έλλειμμα του οργανωμένου τουρισμού από τις ευρωπαϊκές χώρες

Πέμ, 18/01/2018 - 15:03

Επικροτεί και συμμετέχει στις προσπάθειες για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία η Ένωση Ξενοδόχων Χίου, όμως μέχρι στιγμής οι απώλειες που έχουν οι Χιώτες ξενοδόχοι από τον σχεδόν εκμηδενισμό των Ευρωπαίων τουριστών - σε οργανωμένη βάση με πτήσεις τσάρτερ- δεν καλύπτεται από τους Τούρκους

“Υπολογίζεται ότι ο μ.ο. διαμονής των Τούρκων τουριστών είναι 1,7 νύχτες. Αυτό δεν αρκεί για να καλύψει τα ξενοδοχεία, που όταν είχαμε οργανωμένα Ευρωπαίους ξεκινούσαν να δουλεύουν από τον Μάιο με πληρότητες”, ανέφερε ο κ. Μισετζής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, απόρροια της κρίσης σε συνδυασμό και με τα πρόσθετα οικονομικά βάρη, λόγω δανείων, φόρων (από φέτος και ΕΝΦΙΑ για τα ξενοδοχεία, τέλος διαμονής) κ.λ.π. έφτασαν στο σημείο 3 με 4 μικρές ξενοδοχειακές μονάδες από πέρσι να βρίσκονται σε κατάσταση αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Ήδη, όπως είπε, μισθώθηκε μία και ακολουθεί κι άλλη μία.

“Είναι τόσα πολλά τα προβλήματα που μικρές μονάδες για να αντεπεξέλθουν πέρσι δεν είχαν προσλάβει ούτε ρεσεψιονίστ με αποτέλεσμα ή ο διευθυντής να καλύπτει τις συγκεκριμένες ανάγκες ή μέλη της οικογένειάς τους”!

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο “Α” ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων παρουσίασε, ως επιτακτική ανάγκη, για την βιωσιμότητα πια των επιχειρήσεων του συγκεκριμένου κλάδου, το πάγωμα των δανείων από τις τράπεζες για μια τριετία, χωρίς την αύξηση του επιτοκίου.

Εκτός της αναφοράς που κατέθεσε γι’αυτό το θέμα στην Βουλή ο Νότης Μηταράκης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, όπως είπε, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την αντιπροεδρία της Κυβέρνησης, αναμένοντας αποτελέσματα.

 

Νέο άνοιγμα στην Τουρκική αγορά

 

Επιχειρώντας να αναστρέψουν το συγκεκριμένο κλίμα, όπως είπε ο κ. Μισετζής, η Ένωση Ξενοδόχων σε συνεργασία με το Δήμο Χίου και την Περιφερειακή Ενότητα, είναι σε επαφή με το Σύλλογο Τουριστικών Επιχειρήσεων Αλατσάτων, για προώθηση πακέτων διακοπών στο νησί μας για τους Τούρκους που κάνουν τις διακοπές τους στα Αλάτσατα, κύρια από την Κωνσταντινούπολη, αλλά και για τη δυνατότητα προσέλκυσης οργανωμένου τουρισμού από Ευρωπαϊκές χώρες ή την Αμερική με διαμονή σε Αλάτσατα και Χίο.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 04/08/2020 - 17:16

Παρά τις πολλές και σύνθετες τεχνικές δυσκολίες που προέκυψαν, ο τομέας αποζημιώσεων της INTERAMERICAN ολοκλήρωσε και συμφώνησε την αποτίμηση των ζημιών που υπέστη το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα στο Νέο Βουτζά Αττικής (ιδρυτής ο Οινούσσιος εφοπλιστής Μάρκος Λύρας) από την καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου 2018, καταβάλλοντας πρόσφατα, στις 31 Ιουλίου το ποσόν των 1.920.000 ευρώ. Το ιδιαίτερο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας ήταν ένας ισχυρός λόγος για να κλείσει κάθε εκκρεμότητα, ώστε να υποστηριχθούν οι απαιτούμενες εργασίες για την αποκατάσταση των 10 κτηρίων του Ιδρύματος, που έχουν υποστεί ζημιές.

 

Επισημαίνεται ότι η INTERAMERICAN επωμίστηκε σημαντικό οικονομικό βάρος σε αποζημιώσεις εξ αιτίας της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, κυρίως για κατοικίες αλλά και για οχήματα, με το συνολικό ποσόν να ξεπερνά τα 6 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένης και της αποζημίωσης του Λυρείου.

 

Ο οικισμός του Λυρείου Παιδικού Ιδρύματος λειτουργεί ως ένα πρότυπο «Ορθόδοξο Χωριό», φιλοξενώντας αγόρια και κορίτσια από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους και παρέχοντας φροντίδα και ανατροφή οικογενειακού περιβάλλοντος για το μεγάλωμα και την εκπαίδευσή τους, μέχρι να ενηλικιωθούν και να ενταχθούν στην κοινωνία. Το Λύρειο ιδρύθηκε το 1967 από μοναχές της κοινοβιακής Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος, διοικείται από Δ.Σ. στο οποίο προεδρεύει ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, Κύριλλος με αντιπρόεδρο την Ηγουμένη της Μονής, Μαρία, ενώ ελέγχεται από τα Υπουργεία Οικονομίας & Οικονομικών και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

 

Το Ίδρυμα επισκέφθηκαν, για την καταβολή της αποζημίωσης, ο Γιώργος Σπαντιδάκης, διευθυντής του τομέα των αποζημιώσεων, από τον τομέα εταιρικών υποθέσεων και υπευθυνότητας ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής και ο Νικόλας Αγγελόπουλος, ενώ παρευρέθηκε και η Κωνσταντίνα Μαθιούδη, συντονίστρια του Γραφείου Πωλήσεων που έχει ασφαλίσει το Ίδρυμα (στη φωτογραφία, με την Ηγουμένη Μαρία).