Κέρδος από την συνάντηση της Σμύρνης

Παρ, 24/06/2016 - 20:26

Εποικοδομητική χαρακτήρισε ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης Δημήτρης Καράλης, τη χθεσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο της Σμύρνης.

 

Η εκδήλωση είχε ως στόχο την προβολή της Χίου ως τουριστικού προορισμού σε μια γνώριμη αγορά, με σκοπό τη διατήρηση και την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη γειτονική χώρα που δείχνει να ανακάμπτει με τάση αύξησης του συνολικού αριθμού επισκεπτών μέχρι το τέλος του έτους.

 

Η προσέλευση των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, τόσο των Χιωτών, όσο και των Τούρκων ήταν πολύ μεγάλη (περίπου, 100 άτομα συνολικά) και πραγματοποιήθηκαν αρκετές απευθείας συναντήσεις στο πλαίσιο της παρουσίασης.

 

Η παρουσίαση περιελάμβανε εκτενές αφιέρωμα στο Μουσείο Μαστίχας ως νέο στοιχείο του τουριστικού προϊόντος του νησιού, παρουσίαση των δραστηριοτήτων που μπορεί να κάνει κανείς στο νησί μας, αλλά και λεπτομερή προβολή του νησιού, ανά περιοχή.

 

Ο Δημήτρης Καράλης τόνισε ότι οι «λέξεις-κλειδιά», στην παρούσα συγκυρία  για τη Χίο είναι η εξωστρέφεια και η συνεργασία. «Αν θέλουμε, μπορούμε», ανέφερε, κάνοντας λόγο για την καλή συνεργασία του Δήμου, της Περιφέρειας, του Επιμελητηρίου της Χίου και του Προξενείου της Ελλάδας στη Σμύρνη που έφεραν ένα καλό αποτέλεσμα για το νησί, με ελάχιστο κόστος.  Δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του στο Επιμελητήριο της Σμύρνης για τη συνεργασία και τη φιλοξενία.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με την Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στη Σμύρνη κυρία Α. Παπούλια, με θέμα τις ενέργειες που αφορούν στην διαδικασία έκδοσης visa.

 

Στην κατεύθυνση περαιτέρω τόνωσης της αύξησης της τουριστικής κίνησης προς τη Χίο από την ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης προχωρά η πρωτοβουλία δρομολόγησης ενός επιπλέον πλοίου μεταφοράς επιβατών από τον Τσεσμέ προς τη Χίο.

 

Ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης εντάσσει στον σχεδιασμό για την προώθηση του τουριστικού προορισμού της Χίου ανάλογες, στοχευμένες δράσεις και σε άλλες τουρκικές και ευρωπαϊκές πόλεις.

 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω δράση καλύφθηκε δημοσιογραφικά, από μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια και μέσα ενημέρωσης.

 

Σχετικά Άρθρα