Κλειστά την Κυριακή

Λένε Εμπορικός Σύλλογος Χίου και Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων
Πέμ, 12/07/2018 - 14:57
φωτο αρχείου

"Από μια πίτα που είναι ίδια και τρώμε απ'αυτήν όλες τις ημέρες της εβδομάδα και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει  ιδιαίτερη τουριστική κίνηση, ποιος ο λόγος τα καταστήματα να ανοίξουν και την Κυριακή;" διερωτήθηκε η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χίου, Βικτωρία Αμπαζή απαντώντας μ'αυτόν τον τρόπο στο γιατί ο σύλλογος προτρέπει τα μέλη του να μην υιοθετήσουν την πρόβλεψη του νόμου για ανοιχτά μαγαζιά την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, δηλ. στις 15 Ιουλίου.

"Το 90% όσων έχουμε μαγαζιά είμαστε αυτοαπασχολούμενοι, η Κυριακή είναι αργία και ημέρα ξεκούρασης", ανέφερε η κα Αμπαζή, η οποία σχολιάζοντας την κίνηση των πρώτων ημερών της μακράς θερινής εκπτωτικής περιόδου, τόνισε ότι τη Δευτέρα το πρωί και την Τρίτη το απόγευμα υπήρξε ενδιαφέρον από τους καταναλωτές, ακολούθησε το επόμενο διήμερο υποτονική κίνηση, αλλά όπως σημείωσε, είναι ακόμη νωρίς για τις όποιες εκτιμήσεις.

Από την πλευρά πάντως των Εμποροϋπαλλήλων, ο Πρόεδρος του τοπικού σωματείου, Άρης Μιχαλάκης, προέτρεψε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία που έχει προκηρυχθεί για την Κυριακή και στη συγκέντρωση που στη Χίο θα γίνει στις 10.30 πμ. στην είσοδο της Απλωταριάς.

"Σκοπός μας είναι να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους για τα δικαιώματά τους και να παλέψουμε να διατηρήσουμε τα κεκτημένα μας, όπως η αργία της Κυριακής", ανέφερε ο κ. Μιχαλάκης.

Ο ίδιος κατέρριψε το επιχείρημα ότι περισσότερες ημέρες δουλειάς συνεπάγοντες περισσότερες θέσεις εργασίας, λέγοντας ότι ακόμη και στο κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων, παρά την αύξηση της τουριστικής κίνησης, τα στοιχεία δείχνουν μείωση των εργαζομένων, προσθέτοντας ότι έχουν αυξηθεί τα φαινόμενα της απλήρωτης εργασίας και των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

 

Σχετικά Άρθρα