Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού στη Χί0

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 23/06/2025 - 10:24

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Θεόδωρου Βάγια, έχει μεταβεί στη Χίο προκειμένου να ερευνήσει, σε συνεργασία με την κρατική ασφάλεια της ΕΛΑΣ και τις τοπικές υπηρεσίες αστυνομίας και πυροσβεστικής,  τα αίτια των πυρκαγιών.

Στη Χίο με δυνάμεις από τη Λέσβο, βρίσκονται ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου Αλέξανδρος Κουβακάς και ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Ο βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης, βροσκόταν στον Θάλαμο Επιχειρήσεων του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μαζί με τον υφυπουργό Ευάγγελο Τουρνά, συντονίζοντας την επιχείρηση κατάσβεσης. Όπως έκανε γνωστό, 11 ελικόπτερα παρέμειναν στη Χίο, τα οποία και επιχειρούν ξανά από τις 06:00 το πρωί.

Για την κατάσβεση των πυρκαγιών επιχειρούν 190 πυροσβέστες με 38 οχήματα.

Παράλληλα από το αρμόδιο υπουργείο στάλθηκε η παρακάτω ενημέρωση: 

Σήμερα, Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2025, μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Καβάλα σαράντα τέσσερις (44) πυροσβέστες με έντεκα (11) οχήματα και έχει προγραμματιστεί να μεταβούν:

αεροπορικώς από Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενενήντα δύο (92) πυροσβέστες, εκ των οποίων οι ογδόντα (80) από την 1η , 2η , 6η , 9η και 10η Ε.ΜΟ.Δ.Ε. και
ακτοπλοϊκώς από Πειραιά, με δύο (2) διαφορετικά δρομολόγια πλοίων, εκατόν δέκα (110) πυροσβέστες με τριάντα τέσσερα (34) οχήματα, καθώς και τριάντα (30) Εθελοντές με τέσσερα (4) Εθελοντικά οχήματα και ακτοπλοϊκώς από Λέσβο, οκτώ (8) πυροσβέστες με δύο (2) οχήματα
Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά τέσσερα (4) αεροσκάφη και δεκατρία (13) ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα (1) για το συντονισμό τους.

 

to_hroniko_tis_fotias_sti_hio

Σχετικά Άρθρα