Το κόστος για ανεμβολίαστους εργαζόμενους: Μείον 100 ευρώ μηνιαίως μόνο για τα rapid test!

Τρί, 14/09/2021 - 12:22

Η μετακύλιση του κόστους διενέργειας του rapid test στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους -ακόμη και σ' εκείνους που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι- είναι τιμωρητικό μέτρο αφού θα στερήσει από τους ήδη χαμηλά αμειβόμενους εργαζόμενους, μερικής απασχόλησης, όπως για παράδειγμα στο χώρο εστίασης,  των 300 ευρώ μηνιαίως, 100 ευρώ μόνο για να κάνουν τα τεστ (απαιτούνται 2 την εβδομάδα).

Τα παραπάνω ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Κώστας Λίνας, επισημαίνοντας ότι σε επικοινωνία που είχαν με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου αποσαφηνίστηκε ότι όλα τα διαγνωστικά - μικροβιολογικά εργαστήρια στο νησί έχουν ενημερωθεί και υποχρεούται να χρεώνουν το rapid test με 10 ευρώ συν ΦΠΑ και το μοριακό με 60 ευρώ, ύστερα και από τη σχετική υπουργική απόφαση.

"Ξέρουμε ότι υπάρχουν εργαστήρια που χρεώνουν με χαμηλότερη τιμή το rapid. Αν εργαζόμενος διαπιστώσει ότι κάποιοι χρεώνουν περισσότερο θα παρακαλούσαμε να μας ενημερώσει για να κινηθούμε ανάλογα", ανέφερε ο κος Λίνας, σημειώνοντας ότι σ'αυτήν την περίπτωση το πρόστιμο που βεβαιώνεται είναι της τάξεως των 5.000 ευρώ.

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα δυστυχώς έχουν προκαλέσει φαινόμενα διχασμού ακόμη και μέσα σε εργασιακούς χώρους μεταξύ εμβολιασμένων και μη και τόνισε ότι το καλύτερο που θα είχαν να κάνουν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί είναι να μιλήσουν με το γιατρό τους, ώστε με επιχειρήματα να κατανοήσουν την αναγκαιότητα του εμβολιασμού κατά της covid.

 

Σχετικά Άρθρα