Λιγότεροι Τούρκοι επισκέπτες λόγω ισοτιμίας και εκλογών

ΣΛΟΒΕΝΙΑ-ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 04/07/2018 - 14:44

5000 λιγότεροι Τούρκοι επισκέπτες ήρθαν στην Χίο το πρώτο εξάμηνο του 2018, σε σχέση με πέρσι, γεγονός που ο Δημήτρης Καράλης,  δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της επιτροπής Τουριστικής Προβολής το αποδίδει στην  ισοτιμία λίρας- ευρώ αλλά και στις εκλογές που έγιναν στην γείτονα χώρα τον Ιούνιο.

«Ο γενικός αριθμός αφίξεων από την Τουρκία έχει μια μικρή απόκλιση της τάξεως των 500 ατόμων σε σχέση με πέρσι», ανέφερε ο κ.Καράλης, καθώς μπορεί μεν οι Τούρκοι να ήταν λιγότεροι αλλά οι Λατινοαμερικάνοι που επισκέπτονται την Χίο , ως μέρος του τουριστικού πακέτου της Τουρκίας, «έσωσαν» την κατάσταση.

Αναφορικά με την ευρωπαϊκή αγορά , τα πράγματα φαίνεται να είναι λίγο καλύτερα σε σχέση με την περσινή περίοδο, που ήταν από τις χειρότερες των τελευταίων χρόνων.

«Έχουμε δυο αγορές την  Σλοβενία και την  Πολωνία με αφίξεις 650 επιβατών  το δίμηνο Μάιου – Ιουνίου», ανέφερε ο κ.Καράλης τονίζοντας ότι «αυτοί οι επισκέπτες μένουν κατά μέσω όρο μια εβδομάδα στο νησί μας».

«Είμαστε αισιόδοξοι και για την αγορά της Κύπρου που όπως όλα δείχνουν θα φέρει επισκέπτες το επόμενο καλοκαίρι» δήλωσε ο Δημήτρης Καράλης συμπληρώνοντας ότι «πλήγμα για τις κρατήσεις Ιουνίου ήταν η καθυστέρηση έναρξης του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού».

ligoteroi_toyrkoi_episkeptes_logo_nomismatos_kai_eklogon

Σχετικά Άρθρα