Μαρτίνος – Προκοπίου – Τσιρώνη – Χατζηιωάννου: Τι συμβουλεύουν τους νέους και τις νέες που επιλέγουν τη Ναυτιλία

Τετ, 14/12/2022 - 06:30

Το απόσταγμα των εμπειριών τους που θα βοηθήσουν τη νεότερη γενιά φοιτητών και αποφοίτων που επιθυμούν να εισέλθουν στον κλάδο της ναυτιλίας κατέθεσαν ο Θανάσης Μαρτίνος, η Ιωάννα Γιώργου Προκοπίου, ο Πόλυς Βάσου Χατζηιωάννου και η Έρη Τσιρώνη COF της Νavios μιλώντας στο 17ο φόρουμ, του Institute of Chartered Shipbrokers Greek Branch.

Ο Θανάσης Μαρτίνος επεσήμανε ότι με 400 αποφοίτους τον χρόνο δεν μπορούν απορροφηθούν όλοι και θα πρέπει οι νέοι και οι νέες να είναι προετοιμασμένοι να ταξιδέψουν για να εργαστούν. Ο Πόλυς Β. Χατζηιωάννου τόνισε ότι στη ναυτιλία οι μισθοί μπορεί να είναι έως και έξι φορές καλύτεροι σε σύγκριση με άλλους βιομηχανικούς κλάδους και προσέθεσε ότι στη ναυτιλία πρέπει να είσαι προσαρμοστικός για να πετύχεις.

Η Έρη Τσιρώνη, επεσήμανε ότι όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και ο τρόπος. Χρειάζονται οι νέοι και οι νέες στη ναυτιλία. Και αποκάλυψε μία μοναδική πρωτιά για τη Navios θέλοντας να ενθαρρύνει τις νέες κοπέλες να ασχοληθούν με τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Η ποσόστοση στην εταιρεία μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι 50%-50% στη στεριά. Από τις λίγες να όχι η μοναδική ναυτιλιακή εταιρεία παγκοσμίως που το έχει πετύχει μέχρι τώρα.

Η Ιωάννα Προκοπίου προέτρεχε τους πτυχιούχους να ταξιδέψουν στη συνέχεια έστω και για έναν μήνα με εμπορικό πλοίο ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες παραστάσεις που πρέπει αν έχουν ώστε να είναι ανταγωνιστικοί. Όλοι οι ομιλητές συμφώνησαν στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες, ιδίως καθώς αναδύονται νέα επαγγέλματα με την ενσωμάτωση των εφαρμογών της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Παρά τις πολλές προκλήσεις, υπάρχει χώρος στην ελληνική ναυτιλία που προσφέρει καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για επαγγελματική εξέλιξη σε συνδυασμό με κοινωνική ανάπτυξη. Επισημάνθηκε ότι πάρχει ζήτηση για ταλέντα, για νέους ανθρώπους με υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και δεξιότητες.

Θανάσης Μαρτίνος Managing Director, Eastern Mediterranean Maritime Ltd: “Φυσικά και θα ενθάρρυνα κάποιον να μπει στη Ναυτιλία. Αυτό όμως που με απασχολεί είναι ότι υπάρχουν πολλά Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και πολλοί απόφοιτοι. Αν κάθε χρόνο έχουμε 400 απόφοιτους είναι δύσκολο να προσληφθούν στην Ελλάδα. Υπάρχουν βέβαια ευκαιρίες σε νέα cluster όπως στο Κατάρ , στη Μάλτα κλπ. Οι νέοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να ταξιδέψουν για να εργαστούν”.

Ιωάννα Προκοπίου Διευθύνουσα Σύμβουλος της Star Traders: “Θα προέτρεπα τους νέους και τις νέες που θέλουν να ακολουθήσουν σταδιοδρομία στην ναυτιλία να κάνουν καλές σπουδές και μετά το πτυχίο να ταξιδέψουν έστω και για έναν μήνα ώστε να έχουν εικόνα του πλοίου. Γιατί στα γραφεία θα έχουν έντονο ανταγωνισμό από τους ναυτικούς οι οποίοι όταν ξεμπαρκάρουν παίρνουν θέσεις στη στεριά και έχουν τόσο την τεχνογνωσία του πλοίου όσο και του γραφείου. Υπάρχει χώρος για τους νέους και τις νέες να ασχοληθούν με το ευρύτερο φάσμα της ναυτιλίας”.

Ο Πόλυς Β.Χατζηιωάννου πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Safe Bulkers Inc.: “Ναι, προτρέπω τη νεολαία να ασχοληθεί με τη ναυτιλία. Δεν θα γίνουν όλοι εφοπλιστές αλλά θα έχουν ένα καλά αμοιβόμενο επάγγελμα, με μισθό πέντε και έξι φορές μεγαλύτερο από άλλες βιομηχανίες. Στη ναυτιλία πρέπει να είσαι προσαρμοστικός για να πετύχεις. Αυτή είναι η φύση της δουλειάς αυτής”.

Έρη Τσιρώνη, Οικονομική Διευθύντρια, Navios Maritime Partners LP:

“Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και ο τρόπος. Χρειάζονται οι νέοι και οι νέες στη ναυτιλία. Και στη ναυτιλία μπορείς να εργαστείς προερχόμενος και από άλλους κλάδους. Ξεκίνησα πριν από 25 χρόνια από τον τραπεζικό τομέα. Άλλοι περνάνε από τις ασφαλίσεις, τη ναυλομεσιτία κ.ά. Υπάρχουν πολλοί κλάδοι πλέον σε μία ναυτιλιακή εταιρεία, όπως το νομικό τμήμα, το τμήμα IP και και αυτή η εξέλιξη διευκολύνει περισσότερο και τις νέες κοπέλες να ασχοληθούν με τον κλάδο. Στη Navios η ποσόστωση είναι 50%-50% μεταξύ ανδρών και γυναικών στη στεριά. Από τις λίγες αν όχι η μοναδική ναυτιλιακή εταιρεία παγκοσμίως που το έχει πετύχει μέχρι τώρα”.

 

Σχετικά Άρθρα