Μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας στο τζόκερ παρά στο "Εξοικονομώ"

Καταγγελία Προέδρου ΝΕ Χίου του ΤΕΕ: Άνοιξε στις 10 π.μ. και έκλεισε στις 10.12 π.μ.!
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 21/12/2020 - 11:05

Όπως άνοιξε έτσι και έκλεισε, μέσα σε 12 πρώτα λεπτά της ώρας, το πρόγραμμα "Εξοικονομώ - Αυτονομώ" που καλύπτει την περιοχή μας. Εξοργισμένος ο Πρόεδρος της ΝΕ Χίου του ΤΕΕ, Μάνος Μισυρλής μίλησε για εμπαιγμό αφού το τεχνικό επιμελητήριο είχε εγκαίρως επισημάνει ότι με τον τρόπο που υλοποιεί το πρόγραμμα το Υπουργείο Περιβάλλοντος οι πιθανότητες εισόδου των ενδιαφερομένων είναι ελάχιστες, αν και βέβαια έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση σήμερα το αποτέλεσμα -όπως είπε- αποδεικνύει ότι πιο εύκολα κανείς μπορεί να κερδίσει το τζόκερ παρά να μπει στο "Εξοικονομώ".

Σημειώνεται ότι σήμερα το "Εξοικονομώ - Αυτονομώ" που αφορά ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, με επιδότηση που μπορεί να φτάσει μέχρι και 85%, άνοιξε ταυτόχρονα σε Βόρειο Αιγαίο, Νότιο Αιγαίο και Κρήτη .

Σύμφωνα με τον μηχανολόγο - μηχανικό Στέλιο Μενδώνη μέχρι και τις 10.14 π.μ. πέρασαν κάποιες προτάσεις, ωστόσο αυτό που συνέβη ήταν πρωτοφανές, γεγονός που υποδηλώνει την αναγκαιότητα το υπουργείο να αλλάξει τη διαδικασία , θέτοντας κριτήρια για μοριοδότηση των προτάσεων, ώστε όταν υπάρχει χρηματοδότηση -με βάση την αξιολόγηση της κάθε πρότασης-  να καθορίζονται οι δικαιούχοι.

Ο ίδιος περιμένει -έστω και τώρα- επειδή στο Β. Αιγαίο οι δικαιούχοι προσεγγίζουν τους 600 και τα 12 εκατομμύρια ευρώ που είχαν διατεθεί εξανεμίστηκαν να υπάρξει αύξηση της χρηματοδότησης ώστε να ενταχθούν και οι επιλαχόντες.

«Εκπαιδεύσαμε πελάτες μας. Κάναμε προετοιμασία δύο μήνες τώρα και τελικά πιστεύουμε ότι τα κατάφερε σήμερα ένας στους τρεις», είπε ο κος Μενδώνης που μίλησε για μια ψυχοφθόρα διαδικασία.

Μάλιστα ενώ στο Β. Αιγαίο το πρόγραμμα έκλεισε σε λίγα λεπτά, στο νότιο Αιγαίο αυτό έγινε μετά από 1,5 ώρα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΝΕ Χίου του ΤΕΕ σημείωσε ότι διαφαίνεται στο άμεσο μέλλον μια ελπίδα με δεδομένο ότι με εντολή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ελεγκτών ζητείται να γίνει αναδιάρθρωση του τρόπου λειτουργία του προγράμματος στη χώρα μας, στη λογική του κόστους - οφέλους.

 

Διαβάστε σχετικά την ανακοίνωση του ΤΕΕ σε επισυναπτόμενο δελτίο τύπου που ακολουθεί.

 

Συνημμένα αρχεία:

perissoteres_pithanotites_sto_tzoker_apo_to_exoikonomo

Σχετικά Άρθρα