Χίος, Δευτέρα 13 Ιουλίου

Μέχρι τις 15 Μάη θα ολοκληρωθούν οι παραδόσεις μαστίχας

Δείτε τις ΦωτογραφίεςΑκούστε το ηχιτικό
Πέμ, 16/04/2020 - 16:00
το μαστίχι που παρέδωσε ο Γιάννης Ξενάκης στην ΕΜΧ
Ηχητικό απόσπασμα: 

 

Ακόμη και με υπερωρίες θα καταβληθεί προσπάθεια όλοι οι μαστιχοπαραγωγοί να παραδώσουν το μαστίχι τους στην ΕΜΧ, μέχρι τις 15 Μαΐου, προθεσμία που καλύπτει και το χρονικό περιθώριο για να λάβουν την επιδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που αναλογεί σε 8,5 με 9 ευρώ το κιλό.

Οι παραλαβές θα ξεκινήσουν πάλι από τις 22 Απρίλη, όπως είπε στο Ράδιο «Α» ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Γιώργος Τούμπος, συνιστώντας στους παραγωγούς να κλείνουν τηλεφωνικό ραντεβού και να τηρούν πιστά τους χρόνους προσέλευσης, ώστε να μην συμπέσουν με άλλους παραγωγούς, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την μη εξάπλωση του κορωνοϊού.

Υπολογίζεται ότι το διάστημα που ακολουθεί θα παραδοθούν στην Ένωση  10 με 15 τόνοι μαστίχας, με τη συνολική παραδιδόμενη ποσότητα να εκτινάσσεται φέτος στους 180 τόνους!

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 13/07/2020 - 15:32

Συνεχείς είναι οι συσκέψεις για τα ζητήματα του τουρισμού με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Νύκτα να τονίζει ότι οι προσπάθειες από όλους συνεχίζονται παρά την δύσκολη κατάσταση που υπάρχει.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, με τον Νίκο Νύκτα να εκπροσωπεί την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βορείου Αιγαίου τόνισε ότι φέτος είναι μια δύσκολη περίοδος για όλους, αλλά ειδικότερα για την Χίο καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, οι κρατήσεις ακόμα και από το εσωτερικό παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, ενώ άγνωστο είναι αν θα πραγματοποιηθεί πτήση τσάρτερ με νορβηγούς τουρίστες προς το νησί μας.

dyskoli_i_fetini_toyristiki_hronia_gia_ti_hio