Μέσω της πύλης Σένγκεν, πρώτο ουσιαστικό βήμα για αξιοποίηση της παλιάς ιχθυόσκαλας

Ενέκρινε το αρχικό σχέδιο η Λιμενική Επιτροπή Χίου
Τρί, 20/07/2021 - 14:14

Το πρώτο βήμα για την αξιοποίηση της παλιάς ιχθυόσκαλας, κτίριο που ρημάζει και αποτελεί ντροπή για τη βιτρίνα του λιμανιού, έγινε σήμερα με την ομόφωνη απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής που αφορά στην έγκριση του αρχικού σχεδίου για την λειτουργία πύλης Σένγκεν στο λιμάνι της Χίου.

Το σχέδιο, το οποίο έγινε από μελετητική ομάδα, βάσει και των οδηγιών που υπήρχαν από την αστυνομία, προβλέπει λειτουργία της πύλης Σένγκεν στο υφιστάμενο κτίριο της αίθουσας επιβατών εξωτερικού αλλά και στην παλιά ιχθυόσκαλα.

Μετά την έγκριση  από τη Λιμενική Επιτροπή ακολουθεί η κατάθεσή του στο Υπουργείο Ναυτιλίας, στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και στην ΑΑΔΕ προκειμένου όταν εγκριθεί και από αυτούς τους οργανισμούς να υλοποιηθεί.

Στα επόμενα στάδια, όπως εξήγησε ο πολιτικός μηχανικός του Λ.Μ. Χίου, Γιάννης Καββάδας, προβλέπεαι να γίνει νέα μελέτη για τις επισκευές και διαμορφώσεις των δύο κτιρίων και να εξευρεθεί χρηματοδότηση για την κατασκευή του έργου, που σημαίνει ότι το Λιμενικό Ταμείο έχει ακόμη αρκετό αγώνα.

Προς το παρόν ο Πρόεδρός του επιχαίρει γιατί τουλάχιστον το λιμάνι της Χίου είναι στην πρώτη 5άδα λιμανιών που καταθέτουν στο Υπουργείο Ναυτιλίας ολοκληρωμένο φάκελο για πύλη Σένγκεν.

Σχετικά Άρθρα